Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 157 (6867)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   10 imagini |   ø fişiere video

Activităţi

40 de copii au participat la Şcoala de vară „Joc şi descoperire”, la Vatra Moldoviţei

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

40 de copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani au participat, în perioada 9 - 13 iulie, la Şcoala de vară „Joc şi descoperire”. Proiectul s-a derulat la Şcoala Gimnazială din Vatra Moldoviţei, proiect aprobat de Inspectoratul Şcolar Judeţean (IŞJ) Suceava şi realizat în parteneriat cu GLT Young Generation Vatra Moldoviţei, Fundaţia Umanitară Proiecte Limburg Români şi Ansamblul „Gura Izvorului” Vatra Moldoviţei.

Activităţile acestui proiect, după cum ne-au spus organizatorii, au avut ca scop stimularea implicării voluntare a copiilor în activităţi recreativ-instructive, cu promovarea şi valorizarea potenţialului individual şi de grup a acestora, precum şi însuşirea, pe termen scurt şi lung, a unor alternative real-educative de petrecere a timpului liber în opoziţie cu tentaţiile nocive tot mai des întâlnite chiar la vârsta celor mici (excesul utilizării calculatorului). Pe tot parcursul Şcolii de vară „Joc şi descoperire”, participanţii au fost implicaţi în activităţi creative precum „Creaţie şi hand-mande”, „Jocurile copilăriei”, „Descoperirea naturii” (locuri, plante medicinale, orientare în pădure), „Jocuri de team-building”, „Excursie tematică” (Iaşi).

 

Învăţare nonformală

Echipa de proiect a fost formată din directorul Şcolii Gimnaziale din Vatra Moldoviţei,prof. învăţământ primar Ilaria Puşcă, prof. Monica Colban, prof. înv. primar Simona Gherasim, prof. înv. primar Maria Popescu şi prof. înv. primar Ancuţa Ionela Negură, precum şi Irina Negură, Paula Bodnar, Camelia Bîndiu, Bianca Chichiriţă, Bianca Negură, voluntare înGLT Young Generation Vatra Moldoviţei, careau ales module de activităţi  diverse şi cu mai mare impact la copii, care i-au ţinut ocupaţi cel puţin o săptămână, timp în care au aflat informaţii noi, de interes pentru ei, au deprins noi aptitudini într-un curs de vară lejer şi util în acelaşi timp, într-un cadru favorabil petrecerii vacanţei de vară creativ şi recreativ. Despre acest proiect, directorul Şcolii Gimnaziale din Vatra Moldoviţei,prof. învăţământ primar Ilaria Puşcă, a declarat: „Chiar dacă elevii au intrat în vacanţă, poarta şcolii s-a deschis larg din nou pentru aceştia, vreme de o săptămână. Mai mari şi mai mici, copiii au participat cu entuziasm la multitudinea de provocări pozitive ale activităţilor propuse de către organizatori. Jocul, principala formă de acţiune desfăşurată în Şcoala de vară de la Vatra Moldoviţei, i-a încântat atât de mult pe participanţi, încât vom mai veni cu încă o săptămână de activităţi similare în luna august. Felicit întreaga echipă de organizatori ai acestei mult aşteptate activităţi pentru dăruire şi profesionalism în implementarea metodelor interactive de învăţare nonformală”.

 

Socializare, prin adaptare la celălalt, prin respectarea regulilor de grup

Prof. învăţământ primar Ancuţa Ionela Negură, coordonatoarea proiectului,   este de părere că toate activităţile desfăşurate de cei 40 de copii la şcoala de vară sunt o alternativă valoroasă în petrecerea plăcută şi instructivă a vacanţei, nu doar pe parcursul timpului petrecut în cadrul proiectului ci, mai ales, pentru cel petrecut mai apoi acasă, cu grupul de prieteni, colegi, vecini, rude sau chiar individual. „Dincolo de toate acestea, trebuie să accentuăm esenţa proiectului, socializarea, prin adaptare la celălalt, prin respectarea regulilor de grup. Copiii învaţă să descopere împreună, să comunice, să se organizeze, să respecte reguli, să avanseze propuneri, să aibă încredere în sine şi, mai ales, să se bucure împreună. Experienţele de grup încheagă prietenii, dărâmă barierele prejudecăţilor, dau naştere la solidarităţi şi adaptări la situaţii sociale în miniatură. Prin acest proiect, şcoala a devenit un altfel de loc pentru o altfel de învăţare în această perioadă”, a completat Ancuţa Ionela Negură. Excursia organizată la Iaşi, ne-a spus prof. Monica-Georgeta Colban, îndrumaţi de un ghid turistic profesionist, „ne-a oferit ocazia de a descoperi oraşul, un oraş al naturii, o vatră a educaţiei care la fiecare pas ne-a dezvăluit o altă lecţie de istorie, de cultură şi spiritualitate românească. Am petrecut o zi minunată sub semnul cunoaşterii, dar şi al amuzamentului şi distracţiei împreună”. A  fost o săptămână plină de energie, cunoaştere şi, în acelaşi timp, de fericire şi relaxare, a completat prof. înv. primar Maria Popescu, precizând că toţi copiii au trăit o experienţă frumoasă, inedită, dezvoltându-şi capacitatea de a socializa. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 40 de copii au participat la Şcoala de vară „Joc şi descoperire”, la Vatra Moldoviţei.
 Vizualizări articol: 1788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
40 de copii au participat la Şcoala de vară „Joc şi descoperire”, la Vatra Moldoviţei5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei