Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 155 (6865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitări

În judeţul Suceava a crescut numărul cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul paşapoartelor simple eliberate în judeţul Suceava a fost în creştere în trimestrul al doilea din 2018, comparativ cu primele trei luni ale acestui an. Prefectura Suceava a transmis că în cel de-al doilea trimestru al anului 2018 la ghişeele serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simpleau fost preluate 19.112 cereri pentru eliberarea paşapoartelor, din care 10.816 au fost cereri pentru paşapoarte simple electronice, iar 8.296 au fost solicitări de eliberare a unor paşapoarte simple temporare. De asemenea, prin punctul de lucru mobil la Rădăuţi, în perioada 1 aprilie - 30 iunie 2018, au fost preluate 995 de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice, prin acest punct fiind eliberate  912 paşapoarte de acest tip.

Potrivit datelor furnizate de Prefectură, prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate, în trimestrul al doilea au fost primite şi soluţionate, de către serviciul din Suceava, 3.814 cereri. În acelaşi timp, pentru cetăţenii români cu domiciliul în străinătate, la ghişeele serviciului au fost preluate 967 de cereri, din care 415 cereri pentru paşapoarte simple electronice, iar 552 de cereri pentru paşapoarte simple temporare. În total, la acest serviciu, în trimestrul al doilea din anul 2018 au fost soluţionate 22.926 de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple, electronice şi temporare. Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în trimestrul doi din 2018, indicatorii statistici arată o creştere de 29,3% a numărului de cereri pentru paşapoarte simple, electronice şi temporare, preluate şi soluţionate prin ghişeele serviciului, prin punctul de lucru mobil şi prin misiunile diplomatice. Detaliat, se constată o creştere de 24,8% a numărului de cereri pentru paşapoarte simple electronice şi de 35,9% la paşapoarte simple temporare.

Tot în al doilea trimestru din 2018, 101 persoane au fost sancţionate contravenţional la regimul paşapoartelor.

„Pe linia aplicării măsurilor restrictive şi relaţii consulare, au fost primite 203 comunicări, de la instanţele de judecată şi Direcţia Generală de Paşapoarte, pentru 234 de persoane fiind dispusă măsura de suspendare temporară a dreptului la libera circulaţie. Au fost reţinuţi sau arestaţi 55 de cetăţeni români ce au încălcat legile statelor în care au călătorit”, se mai arată în informarea transmisă de Prefectura Suceava.

 

Paşapoartele simple temporare vor fi eliberate doar pe baza unor documente justificative şi numai în situaţii obiective

Pe de altă parte, trebuie spus că începând cu data de 20 iulie 2018 vor intra în vigoare modificările Legii nr. 248/2005, referitoare la regimul liberei circulaţii a cetăţenilor români în străinătate. Potrivit acesteia, începând cu data menţionată, paşapoartele simple temporare vor fi eliberate doar pe baza unor documente justificative şi numai  în situaţii obiective. Aceste situaţii trebuie dovedite cu documente care să ateste motivele de sănătate, familiale sau profesionale care determină necesitatea şi urgenţa deplasării persoanei în străinătate, paşapoartele fiind eliberate în cel mult 3 zile lucrătoare de la data depunerii cererii.

Tot din data de 20 iulie 2018, se vor prelua şi cererile pentru paşapoartele simple electronice cu valabilitate de 10 ani, pentru persoanele cu vârsta peste 18 ani.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului În judeţul Suceava a crescut numărul cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple.
 Vizualizări articol: 1297 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
În judeţul Suceava a crescut numărul cererilor pentru eliberarea paşapoartelor simple0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei