Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 155 (6865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Inedit

Doi şefi de promoţie, în acest an, la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Naţional Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc se poate mândri în acest an cu doi şefi de promoţie, acest statut fiind oferit celor mai merituoşi elevi, în funcţie de media obţinută la examenul de bacalaureat şi media generală din anii de studiu. Absolvenţii Adina Maria Vaman şi Alexandru Andrei Puşcaşu sunt şefii promoţiei 2018 „Centenarul Marii Uniri”, în urma calculelor, cei doi având aceeaşi medie, de 9,67.

Adina a promovat examenul de bacalaureat cu media 9,63, obţinând nota 10 la matematică, iar Alexandru a avut media 9,55, confirmând pasiunea pentru fizică cu un binemeritat 10.

Adina Maria Vaman este din Câmpulung Moldovenesc și a confirmat parcursul foarte bun din cei patru ani de studiu cu rezultatul de la bacalaureat. În clasa a IX-a a avut media generală 9,57, iar în anii ce au urmat: 9,65, 9,79 și 9,82. Eleva ștefănistă a dezvoltat de-a lungul timpului o pasiune pentru limba engleză, fiind îndrumată de prof. Dana Drehluță.

Privind retrospectiv, Adina apreciază că „cei patru ani de liceu au fost o călătorie, pe alocuri anevoioasă, în cadrul căreia am devenit un om pregătit din toate punctele de vedere. Faptul că sunt șefă de promoție mă face să mă simt mândră că îmi sunt recunoscute eforturile depuse pe parcursul liceului militar. Vreau pe această cale să le mulțumesc profesorilor și cadrelor militare, fără de care nu aș fi ajuns în această postură”.

Andrei Alexandru Pușcașu este din comuna Cristești, județul Iași, și de-a lungul celor patru ani de liceu militar a avut consecutiv mediile generale 9,67, 9,77, 9,64 și 9,85. De asemenea, a înregistrat rezultate remarcabile la concursuri și olimpiade școlare de matematică.

Pregătirea continuă şi responsabilă, începută încă din primii ani de liceu, a constituit premiza rezultatelor remarcabile obținute de cei doi absolvenți ai Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare”, iar pentru ceilalți adolescenți militari câmpulungeni reprezintă un exemplu demn de a fi urmat.

Pentru cei 109 absolvenţi ai promoţiei 2018, ce poartă numele „Centenarul Marii Uniri”, perioada încercărilor nu s-a terminat. Ei trec printr-o săptămână încărcată de emoţii şi de pregătire intensă pentru concursul de admitere în academiile militare sau în şcolile de maiştri militari. Locul absolvenţilor a fost repede ocupat de o nouă generaţie de liceeni militari. Este vorba de cei 120 de elevi de gimnaziu care au trecut de etapele admiterii şi care, la toamnă, se vor bucura de statutul de boboci militari. În etapa finală a admiterii cea mai mare medie a obţinut-o Daria Balahură, din Câmpulung Moldovenesc, cu media 9,92, iar la băieţi s-a remarcat Nicolai Gaitan, din Suceava, cu media 9,76.

Cât priveşte examenul de bac, absolventul Marian Clopoţel a promovat examenul de bacalaureat cu cea mai mare medie - 9,83, obţinând 9,60 la limba şi literatura română şi nota maximă la matematică şi fizică.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Doi şefi de promoţie, în acest an, la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 2371 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 3 voturi
Doi şefi de promoţie, în acest an, la Colegiul Militar din Câmpulung Moldovenesc5.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei