Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 155 (6865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Solicitare

Daniel Cadariu a făcut „un apel de suflet” către parlamentarii suceveni ai PSD şi ALDE în perspectiva rectificării bugetare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Senatorul PNL de Suceava Daniel Cadariu a reluat demersurile pentru sprijinirea a 60 de primării sucevene care riscă să nu mai poată funcţiona ca efect al creditului pentru proiectul „Suceava - utilităţi şi mediu la standarde europene”, subliniind că judeţul Suceava va fi lăsat în faliment.

Daniel Cadariu a făcut „un apel de suflet” către parlamentarii suceveni ai PSD şi ALDE pentru a insista la Guvern şi la Ministerul de Finanţe să prevadă la proxima rectificare bugetară sumele necesare celor 60 de localităţi sucevene beneficiare ale proiectului „Suceava - utilităţi şi mediu la standarde europene” pentru a putea plăti ratele şi dobânzile scadente la 30 septembrie.

„Insist şi pe această cale, cu un nou demers, pentru sprijinirea celor 60 de primării sucevene, şi asta după ce proiectul de lege pentru preluarea la datoria publică a sumelor rămase de rambursat din creditul angajat de Consiliul Judeţean Suceava şi cele 60 de primării a fost respins de majoritatea PSD-ALDE la Senat şi este blocat la Camera Deputaţilor. În situaţia în care sumele nu vor fi preluate la datoria publică, actualul Guvern va lăsa judeţul Suceava în faliment”, a declarat Cadariu.

El a arătat că alocarea de fonduri la rectificare ar fi principala direcţie în care ar putea fi ajutate primăriile sucevene fără a pune la socoteală sumele necesare pentru înlăturarea efectelor calamităţilor, sume necesare pentru cofinanţarea proiectelor europene, în general bani necesari dezvoltării locale.

„Primarii sunt disperaţi şi se plâng de povara creditului pentru acest proiect. Recent, primarul din Câmpulung Moldovenesc, Mihăiţă Negură, a atras atenţia că acest municipiu riscă să ajungă într-o situaţie financiară critică după ce Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a trimis primăriei un nou titlu executoriu, al patrulea, pentru sumele care trebuie rambursate la creditul pentru proiectul Suceava - utilităţi şi mediu la standarde europene”, a precizat senatorul PNL de Suceava. El a explicat că până acum Primăria Câmpulung Moldovenesc a primit trei titluri executorii pentru o sumă totală de 6,96 de milioane de lei, riscând să piardă proiecte cu fonduri europene, în timp ce fondurile destinate investiţiilor sunt mult diminuate. Daniel Cadariu a arătat că din împrumutul total de 86,3 milioane de euro pe care 60 de primării, plus Consiliul Judeţean, l-au contractat pentru acest proiect soldul la data de 31 decembrie 2017 era de 54,7 milioane de euro. El a mai spus că în perioada 2005-2017 a fost rambursată o sumă de 88,6 milioane de euro, din care 31,6 milioane de euro au fost ratele de capital, în timp ce dobânzile au fost de 57 de milioane de euro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Daniel Cadariu a făcut „un apel de suflet” către parlamentarii suceveni ai PSD şi ALDE în perspectiva rectificării bugetare.
 Vizualizări articol: 1162 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Daniel Cadariu a făcut „un apel de suflet” către parlamentarii suceveni ai PSD şi ALDE în perspectiva rectificării bugetare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei