Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 13 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 155 (6865)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Predare de ștafetă

Componența Consiliului Local Suceava a fost din nou schimbată

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consiliul Local al Municipiului Suceava are de joi, 12 iunie, o nouă componență.

Mai exact, cel mai nou membru al Consiliului Local Suceava, Gheorghe Petrescu, a fost nevoit să plece, pentru a-i face loc lui Cristian Boberschi, care a fost „dat deoparte” un an și jumătate, în urma unor decizii pe care le-a contestat în justiție, unde i s-a dat dreptate.

Predarea de ștafetă s-a făcut elegant, fără tam-tam politic, doar cu scurte luări de cuvânt din partea celor doi, unul pentru a-și lua rămas bun, celălalt în semn de mulțumire.

„Mă bucur că măcar o perioadă de timp am fost colegi în Consiliul Local, cine știe în timp cum vor evolua lucrurile și ce se va mai întâmpla. Oricum, pe partea de transporturi, la care mă pricep foarte bine, oricând aveți nevoie de un sfat, de consiliere, vă stau la dispoziție cu maximă responsabilitate și plăcere. Vă mulțumesc și vă doresc succes!”, a spus Gheorghe Petrescu, cu emoție și regret.

Revenit în rândul aleșilor locali, cu drepturi depline, conform deciziei instanțelor de judecată, Cristian Boberschi a precizat că reprezintă în continuare partidul pe listele căruia a candidat, doar că nu va vota la comanda cuiva: „Mă bucur că în sfârșit s-a respectat legea și că există justiție corectă. Voi rămâne la fel de necontrolabil ca până acum și voi vota doar în interesul cetățeanului”, a subliniat Cristian Boberschi.

Odată cu revenirea sa și plecarea lui Petrescu s-a rezolvat o situație fără precedent în municipiul Suceava, unde Consiliul Local, care prin lege are stabilit un număr de 23 de membri, avea efectiv 24 în funcție, cu toate drepturile și beneficiile aferente.

Această „anomalie” a devenit posibilă ca urmare a faptului că instanțele de judecată au anulat un ordin al Prefecturii Suceava, din februarie 2017, prin care lui Cristian Boberschi i-a încetat mandatul de consilier local PSD, „cu repunerea în situația anterioară și cu plata drepturilor la care ar fi fost îndreptățit de la momentul emiterii Ordinului contestat și până la repunerea sa în funcția de consilier local”.

Anterior, Boberschi a câștigat și procesul prin care a atacat excluderea sa din PSD – partid pe care îl reprezenta în deliberativul local.

În caz de Gheorghe Petrescu nu renunța la funcție, pentru că nu existau motive legale de excludere a sa, se ajungea la un blocaj total în privința luării unor decizii în Consiliul Local Suceava, care nu poate funcționa cu mai mai mulți consilieri decât prevede legea.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Componența Consiliului Local Suceava a fost din nou schimbată.
 Vizualizări articol: 1951 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Componența Consiliului Local Suceava a fost din nou schimbată5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei