Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 153 (6863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Definitiv

Tânărul acuzat că ar fi ucis o septuagenară pe care o agresa sexual, achitat definitiv

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un tânăr de numai 19 ani care a fost judecat pentru că ar fi ucis o septuagenară pe care o agresa sexual a fost achitat definitiv ieri de către magistraţii de la Curtea de Apel Suceava. Vasile Vlăduţ Puşcaşu, din Arbore, a fost găsit nevinovat atât pentru infracţiunea de viol, cât şi pentru cea de tâlhărie calificată urmată de moartea victimei.

Iniţial, în prima fază a procesului, magistraţii de la Tribunalul Suceava l-au găsit vinovat pe Puşcaşu şi au dispus internarea acestuia într-un centru de reeducare pentru o perioadă de 3 ani şi 4 luni.

Trebuie spus că ancheta în acest caz a fost una cu multe semne de întrebare, şi asta pentru că principalul suspect a fost un alt tânăr, Vasile Mădălin Paşcu. Acesta din urmă a fost arestat preventiv 77 de zile în acest dosar, iar după doi ani de anchetă a fost declarat nevinovat.

În aceste condiţii, individul sau indivizii care au omorât-o pe femeia de 70 de ani din Milişăuţi rămân nepedepsiţi.

Pe 22 mai 2014, femeia de 70 de ani, din Milişăuţi, care se deplasa cu greutate, cu un cadru metalic, a fost găsită moartă în propria casă. Din ancheta ulterioară a rezultat că omorul a fost comis în principal în scop de jaf, femeia fiind ucisă pentru 700 de lei. Trupul neînsufleţit a fost găsit abia după cinci zile, un prim impediment important în anchetă.

Conform rechizitoriului de trimitere în judecată, Vasile Vlăduţ Puşcaşu, pe atunci în vârstă de 15 ani, a intrat în curtea casei bătrânei, de unde a luat un leaţ de aproximativ jumătate de metru. Între timp, potrivit deciziei de ieri, autorul faptei nu este Puşcaşu, ci o altă persoană, astfel încât acuzaţiile din rechizitoriu nu se confirmă.

 

Tânărul recent achitat a negat în faţa reporterilor de la Monitorul de Suceava că ar fi autorul faptelor

Plecând de la această anchetă şi de la concluzia procurorului criminalist, reporterii Monitorului de Suceava au reuşit să-l găsească în urmă cu aproximativ trei ani pe Vasile Vlăduţ Puşcaşu. Tânărul a spus atunci că a fost bătut şi de aceea a recunoscut faptele de care l-au acuzat procurorii.

„Nu cred că probele ADN sunt ale mele, când m-a audiat pe mine baba era deja îngropată... Ei cred că mă pot băga aşa de uşor la puşcărie?”, se întreba atunci tânărul din Arbore.

Iniţial, Puşcaşu a dat vina pe Vasile Mădălin Paşcu, un tânăr de 21 de ani. Cei doi au furat împreună din locuinţe şi din magazine în perioada premergătoare omorului de la Milişăuţi.

Interesant este că Puşcaşu a dat acum patru ani declaraţii care l-au incriminat pe tânărul cu care fura: „Am spus şi eu părerea mea, l-am luat şi pe el, eram nervos pe el că am picat la două furturi (n.r. - Vasile Mădălin Paşcu a dat declaraţii despre furturile comise împreună cu Puşcaşu). Am zis că dacă intru eu, intră şi el...”  

Acum, la patru ani de la oribila faptă, întrebarea pusă la acea vreme continuă să fie valabilă: cine a ucis-o pe femeie?

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Tânărul acuzat că ar fi ucis o septuagenară pe care o agresa sexual, achitat definitiv.
 Vizualizări articol: 3608 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Tânărul acuzat că ar fi ucis o septuagenară pe care o agresa sexual, achitat definitiv3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei