Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 153 (6863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Drepturi de recoltare

Recoltarea a aproape 100 de tone de ciuperci comestibile, contractată de Direcția Silvică Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Recent, la Direcția Silvică Suceava s-a desfășurat o primă licitație pentru contractarea dreptului de recoltare a ciupercilor comestibile din fondul forestier proprietate publică a statului.

„În urma licitației a fost contractată cantitatea de 95 tone de ciuperci, din care 67 tone hribi, 14 tone de gălbiori și 14 tone de ghebe, de către 10 operatori economici. Tot atunci, patru societăți comerciale au contractat dreptul de recoltare pentru o tonă de trufe”, a precizat șeful Direcției Silvice Suceava, Sorin Ciobanu.

O nouă licitație de cesionare a dreptului de recoltare a ciupercilor comestibile (hribi, gălbiori, ghebe) din fondul forestier proprietate publică a statului urmează să aibă loc în data de 12 iulie 2018.

Anunțul și „Caietul de sarcini al licitaţiei” privind cantităţile de ciuperci oferite şi condiţiile de participare sunt publicate pe pagina de internet a Direcţiei Silvice Suceava (www.silvasv.ro).

 

Culesul ciupercilor din pădure fără autorizație este ilegal

În această perioadă, foarte mulți oameni cutreieră pădurile în căutarea delicioaselor ciuperci (în special hribi), care au apărut în număr mare, ca urmare a ploilor abundente.

Numai că mulți nu știu că riscă amenzi de ordinul miilor de lei dacă sunt prinși în pădure, la cules de ciuperci, sau chiar și după ce au ieșit din pădure.

Legea nr. 171 din 16 iulie 2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice spune că: „recoltarea din fondul forestier național a produselor nelemnoase specifice, fără acordul proprietarului şi/sau al ocolului silvic care asigură administrarea pădurii constituie contravenție silvică și se sancționează cu amendă de la 2.000 lei până la 5.000 lei. Produsele nelemnoase specifice fondului forestier național sunt reprezentate prin: fauna de interes cinegetic, pește din apele de munte, din crescătorii, bălți și iazuri din fondul forestier, fructe de pădure, semințe forestiere, ciuperci comestibile din flora spontană din cuprinsul acestuia, plante medicinale și aromatice din cuprinsul acestuia, rășină, alte produse. Produsele pădurii aparțin proprietarilor sau deținătorilor acesteia, după caz, cu excepția faunei de interes cinegetic și a peștelui din apele de munte”.

Cu toate acestea, în practică nu s-au dat amenzi celor care au mers în pădure pentru a culege de o mâncare pentru ei, ci numai în cazurile în care cantitățile recoltate din pădure demonstrau clar că scopul este comercializarea lor, cel mai recent caz fiind al unui bărbat care avea o dubă cu aproximativ 400 de kg de ciuperci.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Recoltarea a aproape 100 de tone de ciuperci comestibile, contractată de Direcția Silvică Suceava.
 Vizualizări articol: 1788 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Recoltarea a aproape 100 de tone de ciuperci comestibile, contractată de Direcția Silvică Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei