Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 153 (6863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Astăzi

Peste 700 de candidaţi care vor o catedră în învăţământ susţin examenul de titularizare

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

718 candidaţi vor o carieră didactică şi s-au înscris pentru a susţine, în acest an, concursul de ocupare a posturilor în învăţământul preuniversitar, pentru aceştia fiind disponibile doar 96 de posturi care pot fi ocupate pe perioadă nedeterminată (ca titular).

Examenul scris este programat pentru astăzi, 11 iulie, în două centre de evaluare – Colegiul Tehnic „Petru Muşat” Suceava (279 de candidaţi) şi Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava (439 de candidaţi). Proba scrisă a fost precedată de inspecţiile la clasă.

O notă mare la concursul de titularizare nu garantează candidaţilor şi un loc ca profesor titular deoarece sunt discipline pentru care sunt scoase la concurs foarte puţin posturi.

Cei mai mulţi candidaţi - 108 - s-au înscris pentru a ocupa un post de educator, pentru aceştia fiind disponibile puţine posturi stabile. Concurenţă mare se înregistrează şi pentru catedrele de educatori, pentru care s-au înscris 106 candidaţi.

La limba şi literatura română sunt 97 de candidaţi, la educaţie fizică şi sport sunt 64, la engleză sunt 53 de înscrişi, la matematică sunt 33 de candidaţi.

La geografie sunt 32 de candidaţi, istorie – 26, psihopedagogie specială – 20, biologie – 14, franceză – 16, chimie - 13, psihopedagogie specială - 20, religie ortodoxă – 19.

Potrivit datelor transmise de Inspectoratul Şcolar Suceava, situaţia statistică a posturilor/catedrelor prevede 872 de posturi, din care: 96 de posturi pe perioadă nedeterminată (69 în mediul urban şi 27 în mediul rural), 776 de posturi pe perioadă determinată (606 vacante - 333 complete şi 273 incomplete şi 170 rezervate - 103 complete şi 67 incomplete).

 

Titulari doar peste 7

Rezultatele se vor afişa pe 17 iulie, iar contestaţiile se vor depune pe 17 şi 18 iulie. Notele finale vor fi făcute publice pe 24 iulie. Din 25 iulie încep şedinţele publice de repartiţie pe posturi.

Nota obţinută la proba practică sau la inspecţia specială la clasă are o pondere de 25% în media de repartizare. Nota obţinută la proba scrisă are o pondere de 75% în media de repartizare.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât şi la cea practică sau la inspecţia specială la clasă. Cei care vor obţine note mai mici de 5 vor putea ocupa un post de suplinitor.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Peste 700 de candidaţi care vor o catedră în învăţământ susţin examenul de titularizare.
 Vizualizări articol: 1365 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Peste 700 de candidaţi care vor o catedră în învăţământ susţin examenul de titularizare0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei