Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 11 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 153 (6863)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Lege aprobată

PSD Suceava: Populația va avea acces la o cantitate suficientă de lemn de foc, la un preț rezonabil

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Social-democrații suceveni au anunțat că la începutul acestei săptămâni, în sesiunea extraordinară a Camerei Deputaților, au fost adoptate mai multe proiecte legislative foarte importante pentru evoluția economică, administrativă, socială a României, respectiv Codul Silvic, Codul administrativ și legea referitoare la exploatările gazelor naturale din platforma Mării Negre.

PSD Suceava a transmis că noul Codul silvic este un proiect legislativ extrem de important pentru județul Suceava, în care activitatea forestieră este esențială pentru economia locală, un județ în care lemnul reprezintă probabil cea mai importantă materie primă pentru încălzirea locuințelor. „Dorim să precizăm că prin implicarea deputatului social-democrat sucevean Emanuel Havrici, specialist în silvicultură, membru în comisia de specialitate a Camerei Deputaților, care a realizat amendamentele necesare la art. 59 al acestui cod, populația va avea acces la o cantitate suficientă de lemn de foc, la un preț rezonabil, evitându-se neajunsurile din anii 2016-2017. Astfel noi, parlamentarii social-democrați suceveni, înțelegem să ne respectăm promisiunile electorale și să ne facem datoria față de suceveni”, se arată într-un comunicat de presă al PSD Suceava. Social-democrații au mai transmis că deputații liberali au votat împotriva acestui proiect legislativ, care era  așteptat atât de agenții economici care activează în domeniul forestier, cât și de instituțiile de stat care gestionează fondul forestier național. „Mai criticabil este faptul că au votat împotriva amendamentului adus de colegul nostru la art.59 prin care se asigură lemnul de foc necesar consumului casnic. Cei trei deputați liberali suceveni prezenți, în stilul lor ipocrit consacrat, au recurs la o stratagemă care, cred ei, va reuși să-i înșele pe cei care s-ar putea să le ceară socoteală pentru modul în care au votat. Deși prezenți, nu au votat, fapt echivalent cu un vot împotrivă”, se mai spune în comunicatul PSD Suceava.

 

PSD Suceava: Codul Administrativ va oferi primarilor o eficiență sporită

Social-democrații au făcut referire și la Codul administrativ, precizând că acesta conferă primarilor, administrației publice județene și locale, instituțiilor publice o eficiență sporită în oferirea unui serviciu public de calitate atât de mult așteptat de societatea civilă. „Adoptarea acestui cod a fost susținută de toți primarii localităților din România indiferent de culoarea politică. Chiar și patru deputați PNL din cei 24 prezenți în sală au votat pentru adoptarea acestei legi. În acest context ne întrebăm cum își vor justifica votul dat cei patru deputați PNL de Suceava  în fața colegilor primari, viceprimari liberali, în condițiile în care doi au votat împotrivă, unul, cu ipocrizie, nu a votat deloc și unul a lipsit”, se mai arată în comunicat. Nu în ultimul rând, social-democrații au explicat că Legea referitoare la exploatarea gazelor din Marea Neagră are o importanță deosebită pentru economia, ecologia și independența energetică a României.  În comunicatul PSD se precizează că această lege asigură modalitățile de exploatare și de transport ale gazelor naturale în acord cu cerințele de mediu și în condițiile plățiilor tuturor taxelor către administrațiile locale implicate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului PSD Suceava: Populația va avea acces la o cantitate suficientă de lemn de foc, la un preț rezonabil.
 Vizualizări articol: 1746 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
PSD Suceava: Populația va avea acces la o cantitate suficientă de lemn de foc, la un preț rezonabil1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei