Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 7 iul 2018 - Anul XXIII, nr. 150 (6860)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Sănătate publică

Numărul cazurilor de rujeolă din acest an, în Suceava, a ajuns la 162, afectând inclusiv adolescenţi şi adulţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Cazurile de rujeolă continuă să apară în judeţul Suceava, la toate grupele de vârstă, inclusiv la adolescenţi şi la adulţi. Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a declarat că de la începutul acestui an şi până în prezent în judeţul Suceava s-au înregistrat 162 de cazuri de rujeolă. Luna trecută au fost confirmate prin examene de laborator 18 cazuri, iar în luna mai au fost confirmate 22 de cazuri.

Directorul DSP a precizat că în stocul DSP şi al medicilor de familie există 10.000 de doze de vaccin ROR, ceea ce asigură necesarul de vaccin până la sfârşitul anului. Gradul de acoperire vaccinală este de aproximativ 60% în judeţul Suceava, dar sunt şi comunităţi în care gradul de acoperire vaccinală este de 40-50%.

În România, prima doză de vaccin ROR se administrează copiilor începând cu vârsta de 9 luni şi se repetă la vârsta de un an. Se ştie că eficacitatea vaccinului durează mulţi ani, însă nu este clar încă dacă şi în ce condiţii devine mai puţin eficace în timp.

Conform Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile, https://www.cnscbt.ro/, rujeola (pojarul) este o boală infecţioasă care adesea duce la complicaţii. Din patru persoane care fac rujeolă, una are nevoie de spitalizare şi pentru 1 din 1.000 de bolnavi de rujeolă boala este mortală. Vaccinul împotriva rujeolei (pojarului) protejează copiii împotriva acestei boli care apare în mod curent la vârsta de 2-9 ani.

În ultima perioadă, s-au înregistrat însă cazuri atât la sugari sub vârsta de vaccinare, cât şi la 13-14 ani, la mult timp de la administrarea ultimei doze de vaccin, şi chiar la adulţi. Apariţia bolii la persoane vaccinate este considerată de literatura de specialitate ca fiind „atipică” şi „foarte rară”, cu explicaţia că este vorba fie de persoane imunizate cu vaccin inactivat, fie de persoane la care s-au epuizat anticorpii.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Numărul cazurilor de rujeolă din acest an, în Suceava, a ajuns la 162, afectând inclusiv adolescenţi şi adulţi.
 Vizualizări articol: 1875 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Numărul cazurilor de rujeolă din acest an, în Suceava, a ajuns la 162, afectând inclusiv adolescenţi şi adulţi0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei