Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 30 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 144 (6854)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întrunire

Două perechi de trenuri vor circula zilnic pe relaţia Suceava-Putna şi retur. Data reluării traficului feroviar rămâne incertă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Reprezentanţii SNTFC CFR Călători Iaşi şi o parte din primarii localităţilor străbătute de calea ferată Dorneşti-Putna au avut, ieri dimineaţă, o întrunire la Rădăuţi, întrunire care a avut ca temă stabilirea unui orar de circulaţie pentru trenurile care urmează a fi introduse în circulaţie pe relaţia Suceava-Dorneşti-Putna. Reprezentanţii SNTFC au prezentat două variante de mers de tren şi au precizat că publicul ţintă pentru trenuri este reprezentat de elevi, urmărindu-se ca un tren să sosească în Rădăuţi, dinspre Putna, înainte de ora 08.00, iar un alt tren să plece din Rădăuţi spre Putna după ora 14.00. În acelaşi timp, cei de la CFR Călători au mai declarat că nu pot afirma cu certitudine că traficul va fi reluat de la 1 august sau de la 15 august şi că un automotor care va asigura traficul pe această relaţie este funcţional, iar cel de-al doilea este încă în reparaţii.

La întrebarea cu privire la o eventuală reluare a traficului feroviar şi pe relaţia Dorneşti-Siret, ieşenii au afirmat că nu pot răspunde încă la această întrebare, fiind o problemă a departamentului Infrastructură.

 

Durata unui parcurs între Suceava şi Putna va fi de două ore şi douăzeci-treizeci de minute

La finalul întrunirii de ieri, Ioan Sîrghie, şef Serviciu Mers Tren de la CFR Călători Iaşi, a declarat: „După dezbaterile pe care le-am avut aici, a rezultat că ar trebui să ne aranjăm orarul de circulaţie al trenurilor astfel încât să deservim elevii din zona Rădăuţi, asigurând totodată, dacă se poate, legături şi cu celelalte localităţi de pe traseu. Pentru început vom avea două perechi de trenuri pe zi, unul dimineaţa şi unul după-amiaza. Plecarea din Suceava pentru primul tren ar fi în jurul orei 04.00 dimineaţa, cu întoarcere în Suceava în jurul orei 09.00, al doilea tren pleacă undeva în jurul orei 13.30 din Suceava, cu întoarcere în Suceava la ora 18.30. Durata unui parcurs între Suceava şi Putna va fi de două ore şi douăzeci-treizeci de minute, datorită faptului că intenţionăm să mai introducem încă patru puncte de oprire, în condiţiile în care un punct de oprire consumă circa trei-patru minute care se adaugă la durata totală de parcurs”.

La întrunirea de ieri au participat Ioan Sîrghie, şef Serviciu Mers Tren de la CFR Călători Iaşi, Cătălina Ichim, şef Serviciu Comercial CFR Călători Iaşi, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava Viorel Seredenciuc, Nistor Tatar, primarul municipiului Rădăuţi, viceprimarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, primarul comunei Horodnic de Jos, Petrică Onica, primarul comunei Gălăneşti, Liviu Mironescu, primarul comunei Dorneşti, Gheorghe Luţa, şi viceprimarul din Putna, Marius Aanei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două perechi de trenuri vor circula zilnic pe relaţia Suceava-Putna şi retur. Data reluării traficului feroviar rămâne incertă.
 Vizualizări articol: 3484 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Două perechi de trenuri vor circula zilnic pe relaţia Suceava-Putna şi retur. Data reluării traficului feroviar rămâne incertă5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei