Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 23 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 138 (6848)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Ediţia a VI-a

Spartachiada profesorilor, cu invitaţi din Ucraina şi Republica Moldova, sub egida Centenarului Marii Uniri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Click aici pentru VIDEO

Alianţa Sindicatelor din Învăţământ Suceava (ASIS) a dat oficial startul celei de-a VI-a ediţii a „Spartachiadei profesorilor”, cel mai mare eveniment sportiv din ţară ce se adresează personalului didactic, didactic auxiliar, nedidactic, dar şi pensionarilor din învăţământul preuniversitar.

Evenimentul din acest an se desfășoară sub egida Centenarului Marii Uniri, în concurs înscriindu-se şi colegi din învăţământ din Cernăuţi – Ucraina, precum şi din Republica Moldova. 

Peste 700 de oameni ai şcolii s-au înscris la probele sportive propuse de organizatori, 15 în acest an: pescuit sportiv, cros, volei (fete și băieţi), street-ball, tenis de masă, tenis de câmp (individual+dublu), fotbal băieţi, ciclism, tenis cu piciorul, darts, șah, badminton, nataţie, handbal, și, în premieră, lupta cu odgonul.

Organizatorii explică faptul că, prin intermediul acestui eveniment, încearcă să promoveze sportul, mișcarea pentru sănătate, un stil de viaţă activ în rândul colegilor lor, dar mai ales în rândul elevilor.

De asemenea, este și un semnal pentru a atrage atenţia autorităţilor locale să investească în baze sportive şcolare, în care să aibă acces atât cadrele didactice, cât şi elevii.

 

Festivitatea de deschidere a Spartachiadei

Festivitatea de deschidere a Spartachiadei a avut loc vineri, pe esplanada Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava (USV), în prezenţa profesorilor iubitori ai sportului din Suceava, Mehedinţi, Maramureș, Dolj, Iași, Bacău, dar și din Republica Moldova și Ucraina.

Fiind organizat sub cupola Centenarului, evenimentul a fost marcat de alocuţiuni care au făcut trimitere la legătura dintre români și vecinii fraţi, la apropierea dintre aceștia, fiind intonată și Hora Unirii, pe muzica căreia participanţii au legat o mare horă.

Giani Leonte, liderul Alianţei Sindicatelor din Învăţământ Suceava, a arătat că ediţia de anul trecut a avut un caracter special, având participare internaţională, iar la ediţia 2018, Spartachiada unește simbolic România prin sport.

La rândul său, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a menţionat că speră ca acest eveniment să revigoreze sportul local, să „nască” tineri sportivi, întrucât „suntem deficitari la fotbal și la alte sporturi”.

Rectorul interimar al instituţiei gazdă, prof. univ. dr. ing. Mihai Dimian, a opinat că rezultatele acestui eveniment se vor observa în timp, cel mai important pas fiind schimbarea mentalităţii, a atitudinii faţă de sport.

”Este inadmisibil ca Islanda, o ţară cu 350.000 de mii de locuitori, să aibă echipă în Campionatul Mondial de Fotbal, să participe la Olimpiada de Handbal, iar România să rămână în zona gri a sportului mondial. (...) Suntem deficitari la fotbal, dar în handbal suntem campioni europeni universitari. Ne bazăm, în primul rând, pe jucători din România și Republica Moldova, pentru a obţine aceste rezultate”, a mai completat Dimian.

O prezenţă specială în cadrul evenimentului a fost Elena Nandriș, primarul comunei Mahala din Cernăuţi, una dintre cele mai proeminente reprezentante ale românilor din regiunea Cernăuţi. Din 2006 este primar în Mahala, unde trăiesc circa 7.000 de români.

”Ar fi o greșeală să spunem că noi nu suntem români, deși suntem din Ucraina.

Suntem români în sânge, în cuget, în tot, în cântec”, a spus Nandriș.

La finalul festivităţii, au oferit momente coregrafice echipa de gimnastică a Şcolii Gimnaziale Nr. 3, îndrumată prof. Loredana Coca, elevele de la Școala ”Ion Irimescu” Fălticeni, îndrumate de Claudia Moșneagu, precum și câteva eleve de la Marginea.

 

Crosul profesorilor

Imediat după festivitatea de deschidere, a fost organizat crosul profesorilor.

S-au aliniat la startul probei de cros atât profesori de educaţie fizică și sport, cât și dascăli de alte specializări, însă linia de finiș a fost trecută de toţi competitorii.

Traseul stabilit de organizatori a fost din spatele Primăriei Suceava spre Grădiniţa Așchiuţă, variind ca distanţă în funcţie de vârsta participanţilor. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Spartachiada profesorilor, cu invitaţi din Ucraina şi Republica Moldova, sub egida Centenarului Marii Uniri.
 Vizualizări articol: 2478 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Spartachiada profesorilor, cu invitaţi din Ucraina şi Republica Moldova, sub egida Centenarului Marii Uniri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Pate de casa din ficat de pui Acest preparat este ideal pentru cei ce doresc să aibă în frigider fără mari eforturi o pastă tartinabilă gustoasă și fără adaosuri chimice, în cantitate suficientă și la un preț avantajos. Poate fi folosită și ca pastă pentru ornate... Citeşte