Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 134 (6844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Pentru o comunitate curată

Prima campanie ecologică „Luna Curățeniei”, la Preutești

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În comuna Preutești are loc prima campanie „Luna Curățeniei” din cadrul proiectului A.M.I.C. (Acțiuni Multiple și Integrate pentru Comunitate - cod proiect 115048), care face parte dintr-o serie de 12 acțiuni de implicare activă și voluntariat (ecologizare, plantare de copaci și manifestări sportive) și are ca scop angrenarea grupului țintă în acțiuni voluntare spre soluționarea problemelor legate de protejarea mediului cu care se confruntă comunitatea comunei Preutești. Astfel, în săptămâna 11-15 iunie, școlarii și preșcolarii au fost implicați în acțiuni de colectare selectivă în zonele din jurul Școlii Gimnaziale Preutești, urmând ca în ziua de 26 iunie să se organizeze campania de strângere deșeuri și ecologizare a spațiilor verzi în care va fi implicată comunitatea adultă a comunei. Zonele de intervenție unde se vor organiza acțiunile de colectare selectivă și igienizare sunt reprezentate de locurile cele mai afectate ale comunei, zone insalubre, cu deșeuri, unde este o reală nevoie de curățenie: zona Basarabi, zona Gloduri, Bahna-Arin, zona Arghira strada Podiș, zona din jurul școlii Gimnaziale Preutești.

 

„Acționăm împreună pentru o comunitate curată și sănătoasă!”

Toate materialele necesare desfășurării campaniei - saci de gunoi, mănuși, greble, mături, apă potabilă vor fi puse la dispoziție de către organizatori. Aceștia recomandă ca participanții la acestă campanie să fie echipați cu îmbrăcăminte și încălțăminte adaptate activității și prognozei meteo din acea zi. Cu prilejul acestorcampanii ecologiceorganizate de către Centrul Diecezan Caritas Iași, în colaborare cu partenerii de proiect - Primăria Comunei Preutești și Școala Gimnazială Preutești, județul Suceava, se vor urmări următoarele obiective: dezvoltarea capacității de a relaționa cu mediul, de a identifica problemele cu care se confruntă comunitatea și de a enunța soluții de intervenție în vederea protejării mediului înconjurător; curățenia și amenajarea spațiului verde din jurul casei, a școlii, a comunității; educarea tinerei generaţii în spiritul protecţiei mediului, prin implicarea activă în acest program; părinții să-și învețe copiii să acționeze cu respect față de mediu; copiii să-și învețe părinții să iubească și să protejeze natura; crearea unei mişcări locale - puterea exemplului pentru alte localități. Pentru înscrieri și detalii campanie ecologizare, cei interesaţi sunt așteptați pe: pagina de grup Facebook: Proiect A.M.I.C sau pe site-ul www.caritas-iasi.rounde vor fi postateși toate informațiile necesare legate de programul campaniei. Mai multe informaţii privind proiectul A.M.I.C puteţi obţine și la adresa de e-mail: amic@caritas-iasi.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Prima campanie ecologică „Luna Curățeniei”, la Preutești.
 Vizualizări articol: 1387 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prima campanie ecologică „Luna Curățeniei”, la Preutești0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei