Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 19 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 134 (6844)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Final de an școlar

Moment de bilanț la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Sfârșitul anului școlar 2017-2018 a coincis, vineri, 15 iunie, pentru Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți, cu un moment de bilanț, dar mai ales cu tradiționala festivitate prilejuită de această ocazie. Desfășurată pe terenul de sport al liceului, manifestarea, manageriată de directorul unității, prof. dr. Adrian Nicolae Puiu, a debutat cu intonarea imnului de stat, după care au urmat scurte discursuri ale invitaților: inginer Nistor Tătar - primar al municipiului Rădăuți, insp. școlar Angela Sehlanec - reprezentant al Inspectoratului Școlar Județean, comisar Gabriel Chifan - adjunctul Poliției muncipiului, preot Angel Prelipcean, Adriana Kurtoglu și Mihaela Clipa, reprezentanți ai Asociației de Părinți, Emanuel Mitric - consilier local.

Directorul Adrian Nicolae Puiu a dat citire unei liste consistente și valoroase cu numele tuturor elevilor care au reușit să finalizeze anul școlar cu medii generale peste 9,00. Din cei 666 de elevi repartizați în 23 de clase – de la clasa a IX-a până la clasa a XI-a – au promovat 657, ceea ce reprezintă o rată de promovabilitate de 98,6%. Demn de consemnat este faptul că 410 elevi din totalul celor 666, reprezentând un procent de 61,5, au obținut medii generale anuale între 9,00 și 10, iar 12 dintre aceștia, și anume elevii Miriam Avram, Liliana Haraseniuc, Georgiana Lavric, Ana Maria Drehuță, Tudor Gherasim, Adrian Popescu, Teodor Tiron, Alexandra Moroșan, Mihai Horodincă, Cristian Prelipcean, Lorena Văcărean și Andreea Nastasi, adică un procent de 1,8, au fost elevii cei mai merituoși, obținând media generală anuală 10.

De asemenea, alți 158 de elevi (23,7%) au obținut medii între 9,50 și 9,99, iar 240 de elevi (36%) au finalizat anul școlar cu medii între 9,00 și 9,49. Elevii silitori au obținut 412 premii și mențiuni, astfel: 47 de premii I, 57 de premii II, 63 de premii III și 245 de mențiuni. Cu sprijinul Asociației de Părinți au fost oferite cărți tuturor elevilor cu medii peste 9,50, indiferent dacă, raportat la nivelul ierarhiei clasei, au obținut premiu sau mențiune, precum și celor care au obținut premii cu medii între 9,00 și 9,50.

În cadrul manifestării, prof. Luminița Lăzărescu, director adjunct al liceului, a nominalizat elevii care au obținut, pe durata anului școlar 2017-2018, performanțe notabile la olimpiade, concursuri și competiții școlare – etape județene, interjudețene/regionale, naționale și internaționale. Tinerii valoroși ai colegiului, incluzând și elevii claselor a XII-a, au reușit să obțină 253 premii și distincții.

„S-a sfârșit un an școlar... Pentru elevii din clasele a IX-a, a X-a și a XI-a a început șirul frumoaselor zile de vacanță. Pentru tinerii ce au terminat clasa a XII-a, deja absolvenți, se apropie, cu neliniștile și speranțele de rigoare, sesiunea examenului de bacalaureat, testul maturității. Pentru cadrele didactice urmează o binemeritată perioadă de odihnă și revigorare. Din orice perspectivă ar fi abordat, sfârșitul anului școlar coincide cu un moment în care se formulează concluzii și retrospective, totodată cu un caleidoscop complex de emoții, trăiri și impresii valoroase, reunite sub pecetea inegalabilă a ceea ce înseamnă educația la Colegiul <Eudoxiu Hurmuzachi>”, a arătat prof. Florin George Popovici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Moment de bilanț la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți.
 Vizualizări articol: 2434 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Moment de bilanț la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” din Rădăuți0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei