Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 129 (6839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9754 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6739 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Fonduri europene

Proiecte esenţiale de dezvoltare a Sucevei, discutate de Lungu la Palatul Victoria, cu premierul României

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cursul zilei de marţi, mai multe proiecte de mare importanţă pentru municipiul Suceava, precum cel de dotare a transportului public în comun cu 40 de autobuze electrice, au fost discutate la Bucureşti, la Palatul Victoria, de primarul Ion Lungu, cu înalţi reprezentanţi ai Guvernului României.

“Am participat la o întâlnire la Palatul Victoria cu doamna prim-ministru Viorica Dăncilă, domnul viceprim-ministru Paul Stănescu, doamna ministru Rovana Plumb şi domnul ministru al Finanţelor Eugen Teodorovici, pe tema accesării fondurilor europene pe Axa urbană nr.4, în mod special axa 4.1 Mobilitate urbană.
Am prezentat situaţia înregistrată la municipiul Suceava, avem depuse doua proiecte pe axele 4.3 si 4.4. În privinţa proiectului prin care vrem să aducem 40 de autobuze electrice pe Axa 4.1 - Mobilitate urbană, vrem să-l depunem până la sfârşitul lunii august. Suntem în grafic cu aceste proiecte, comparativ cu alte oraşe”, a declarat primarul Sucevei.
Un alt subiect important abordat de Ion Lungu la discuţiile cu premierul şi miniştrii este cel al termoficării oraşului.

“Am solicitat din nou modificarea Ordinului de Ministru al Ministerului Apelor şi Pădurilor referitor la scoaterea lemnului de foc din categoria biomasă. Premierul mi-a promis că la viitoarea întâlnire va fi de faţă şi ministrul Mediului, să discutăm direct această problemă”, a precizat Lungu.
Șeful municipalităţii sucevene a profitat la maximum de prezenţa sa în Capitală pentru a discuta cu persoane cu putere de decizie situaţia altor proiecte importante pentru Suceava. Astfel, la Compania Naţională de Investiţii a purtat discuţii pe tema Sălii Polivalente, proiect iniţiat de municipalitate şi asumat de CNI ca investiţie din bugetul de stat, etapele care trebuiesc parcurse nefiind deloc simple şi nici rapide.

La Ministerul Dezvoltării s-a discutat de sumele alocate Sucevei pentru continuarea lucrărilor de termoficare sistate anul trecut din lipsă de fonduri şi de proiectele pe PNDL, în vreme ce la Agenţia Naţională de Investiţii tema principală au fost blocurile ANL, care sunt în curs de finalizare în zona Obcini.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiecte esenţiale de dezvoltare a Sucevei, discutate de Lungu la Palatul Victoria, cu premierul României.
 Vizualizări articol: 1493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Proiecte esenţiale de dezvoltare a Sucevei, discutate de Lungu la Palatul Victoria, cu premierul României1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei