Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 129 (6839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9758 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6712 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

„Tinerii dezbat”

Două echipe ale Colegiului „Petru Rareş”, în finala Olimpiadei Naţionale de dezbateri

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Două echipe ale Clubului de Dezbateri al Colegiului Naţional „Petru Rareş” Suceava, coordonat de prof. Ileana Boteanu, s-au calificat la etapa naţională a Olimpiadei „Tinerii dezbat”.

Din echipa de juniori fac parte elevii: Daria Havriliuc (clasa a IX-a B), Greta Reuţ şi George Găitan (ambii din clasa a IX-a E), iar echipa de avansaţi e formată din: Daria Diaconescu (clasa a X-a B), Andreea Apopei (clasa a XI-a E) şi Ionuţ Cătălin Panţîru (clasa a X-a A).

Cele două echipe şi-au adjudecat locul I la etapa judeţeană a olimpiadei, desfăşurată în zilele de 9 şi 10 iunie, la Colegiul Național de Informatică „Spiru Haret” Suceava, obţinând astfel calificarea la faza superioară a competiţiei. Olimpiada județeană a fost organizată cu sprijinul prof. Oana Petruc, de la Colegiul „Spiru Haret” Suceava, și a prof. Florin George Popovici, de la Colegiul Național „Eudoxiu Hurmuzachi” Rădăuți.

Fiecare dezbatere a presupus o confruntare pe o anumită temă, între două echipe, pro şi contra, şi un arbitru care a decis care parte a fost mai convingătoare.

Temele („moţiuni” în limbajul dezbaterilor) au fost provocatoare şi de actualitate.

La juniori, moţiunile au fost: "Acest Parlament ar introduce obligativitatea uniformei şcolare la toate nivelurile de învăţământ preuniversitar" şi „Acest Parlament crede că este necesară introducerea, în trunchiul comun, la nivel liceal, a unei ore de educaţie financiară”.

La secţiunea Avansaţi, moţiunile au fost: "Acest Parlament consideră că alimentele modificate genetic ar trebui interzise" şi "Acest Parlament crede că voluntariatul ar trebui să devină o condiţie de absolvire a liceului".

Potrivit prof. Ileana Boteanu, de la Colegiul „Petru Rareş”, "finala a fost foarte strânsă, calitatea echipelor a crescut foarte mult - mai ales la avansaţi, de aceea sunt atât de mândră de debaterii noştri. Etapa naţională se va desfăşura în perioada 9-14 iulie, la Piatra Neamţ".

Potrivit organizatorilor etapei naţionale, "<Tinerii dezbat> este o olimpiadă a înţelegerii şi promovării valorilor democratice prin dezbateri argumentate, un exerciţiu al unei atitudini deschise către diferenţe sociale, etnice şi de gen. <Tinerii dezbat> este locul în care putem creşte avocaţii, politicienii, intelectualii şi cetăţenii de mâine".

Competiţia are ca scop înţelegerea şi răspândirea valorilor democratice în rândul tinerilor într-un mediu ce încurajează toleranţa şi gândirea critică.

Spre deosebire de majoritatea competiţiilor de dezbateri, „Tinerii dezbat” se concentrează pe discutarea temelor de imediat interes pentru elevi şi profesori sau a unor problematici cu care aceştia se confruntă în viaţa de zi cu zi. Răspândirea pe scară largă şi caracterul introductiv în lumea gândirii critice fac acest concurs unic în România.

Olimpiada se adresează elevilor de liceu.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Două echipe ale Colegiului „Petru Rareş”, în finala Olimpiadei Naţionale de dezbateri.
 Vizualizări articol: 2008 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Două echipe ale Colegiului „Petru Rareş”, în finala Olimpiadei Naţionale de dezbateri0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei