Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 13 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 129 (6839)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Competiţie

Concursul de Matematică ”Acolada”, de la Bogdăneşti, la cea de-a XIII-a ediţie

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, Şcoala Gimnazială Bogdăneşti, în parteneriat cu Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, a organizat a XIII-a ediţie a Concursului Interjudeţean de Matematică ”Acolada”, adresat elevilor din mediul rural din clasele IV-VIII.

Au participat 100 de elevi din Neamţ, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Bacău, Cluj, Olt şi Suceava, elevii din judeţ adjudecându-şi 4 premii I, 5 premii II, 4 premii III şi 30 de menţiuni.

Premianţii clasei a IV-a au fost: Premiul I - Florin Alexandru Fusa, de la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni; Premiul II - Daria Mitocariu Nicăi, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bogdăneşti; Premiul III - Claudiu Andrei Aioanei, de la Liceul Tehnologic ”Mihai Eminescu” Dumbrăveni. Premianţii clasei a V-a au fost: Premiul I - Crina Mihaela Joldescu, de la Şcoala Gimnazială Heci, judeţul Iaşi; Premiul II - Ciprian Horga, de la Şcoala Gimnazială ”Vasile Tomegea” Boroaia; Premiul III - Laurenţiu Ruscan, de la Şcoala Gimnaziala Bucşoaia. Premianţii clasei a VI-a au fost: Premiul I - Eduardo Daniel Câmpanu, de la Liceul ”Mihai Eminescu" Dumbrăveni; Premiul II - Vlad Gabriel Airinei, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bogdăneşti; Premiul III - Tudor Dan Ungureanu, de la Şcoala Gimnazială ”Nicolae Labiş” Mălini. Premianţii clasei a VII-a au fost: Premiul I - Darius Otniel Lăcătuş, de la Şcoala Gimnazială Poieni, Udeşti; Premiul II - Alexandra Plăcintă, de la Şcoala Gimnazială ”Nicolae Labiş” Mălini; Premiul III - Giulia Gabriela Păvăloaia, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bogdăneşti. Premianţii clasei a VIII-a au fost: Premiul I - Giovanni Ioan Bălăceanu, de la Şcoala Gimnazială ”Nicolae Labiş” Mălini; Premiul II - Silviu Gabriel Mitocaru, de la Şcoala ”Nicolae Labiş” Mălini; Premiul III - Mariela Gălăţanu, de la Şcoala Gimnazială ”Nicolae Bălcescu” judeţul Bacău.

Pentru punctajul maxim i s-a oferit marele premiu elevului Eduardo Daniel Câmpanu, de la Liceul ”Mihai Eminescu" Dumbrăveni. Elevul cel mai bine clasat de la clasa a VIII-a, Giovanni Ioan Bălăceanu, de la Şcoala ”Nicolae Labiş” Mălini, a primit un premiu din partea Colegiului ”Ştefan cel Mare” din Suceava, iar eleva Roxana Aramă, din Târgu Ocna, a câştigat, cu punctaj maxim, un premiu special, în afara concursului, ea fiind din mediul urban.

Un grup de 8 elevi, unii dintre ei multipli câştigători la acest concurs, de la Colegiul ”Ştefan cel Mare” din Suceava, au asigurat supravegherea concurenţilor.

 

Dedeman a sponsorizat concursul

Potriviţi organizatorilor, toţi profesorii de matematică implicaţi în concurs, din comisii şi invitaţi, sunt iubitori ai matematicii, unii dintre ei membri marcanţi ai Societăţii de Ştiinţe Matematice din România şi cu rezultate deosebite în ceea ce priveşte matematica.

De o apreciere deosebită s-a bucurat pregătirea elevilor participanţi, unii dintre ei ajungând aproape de punctajul maxim de 40 de puncte, doi dintre ei realizându-l.

Organizatori ai evenimentului au fost Şcoala Gimnazială Nr. 1 Bogdăneşti, Inspectoratul Şcolar Suceava şi Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava. Preşedinte concurs:lector dr. Marius Marchitan, de la Universitatea „Ştefan cel Mare” Suceava.

Ca şi la celelalte 12 ediţii, sponsorul principal al concursului a fost societatea Dedeman, care a oferit 11.000 de lei. Alţi sponsori ai concursului au fost: Primăria Bogdăneşti şi Editura Taida din Iaşi.

Din programul concursului amintim momentul artistic susţinut la Căminul Cultural Bogdăneşti de grupurile de elevi ”Noiţele”şi ”Armonia”, conduse de învăţătorii Ion Costân şi Gheorghe Apostol.

Organizatorul şi iniţiatorul concursului, profesorul Vasile Solcanu, mulţumeşte tuturor celor care s-au implicat în reuşita acestei ediţii a Concursului ”Acolada”: elevi, profesori îndrumători, părinţi, membri ai comisiilor, invitaţi de onoare, şi îi aşteaptă şi la ediţiile viitoare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul de Matematică ”Acolada”, de la Bogdăneşti, la cea de-a XIII-a ediţie.
 Vizualizări articol: 1840 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul de Matematică ”Acolada”, de la Bogdăneşti, la cea de-a XIII-a ediţie0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei