Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 12 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 128 (6838)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   5 imagini |   ø fişiere video

Proiect Erasmus

Itinerarii spaniole pentru elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară din municipiul Suceava derulează, în perioada 1 septembrie 2017 - 31 august 2019, proiectul Erasmus Plus de parteneriat strategic între şcoli „Students’ International Knowledge Unveil Lovely Areas” (SIKULA), coordonat de Istituto di Istruzione Secondaria Superiore “Enrico Medi”, Randazzo, Italia. Principalul scop al acestui proiect este promovarea din punct de vedere turistic a regiunilor în care se găsesc şcolile partenere (Italia, Spania, Croaţia, Portugalia, România). Fiecare dintre parteneri va propune itinerarii turistice reprezentative atât pentru frumuseţile naturale, culturale, istorice ale regiunilor, cât şi pentru gastronomia locală. Elevii vor învăţa lucruri noi, vor vizita locuri noi şi vor experimenta pe viu itinerariile propuse, exprimându-şi părerile şi sentimentele prin intermediul unor chestionare elaborate în cadrul proiectului.

 

Elevi români și croaţi, în Spania

În săptămâna 21 - 25 mai a avut loc a doua activitate de învăţare din cadrul proiectului la şcoala parteneră IES. „Modesto Navarro”, din La Solana, Spania. Conform repartizării realizate la prima întâlnire de proiect, oaspeţi la această activitate au fost reprezentanţii şcolilor din România şi din Croaţia. Din partea Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară au participat elevii Iasmina Bandol, Adrian Onofrei şi Ionuţ Gemeniuc, din clasa a X-a profil turism, însoţiţi pe profesoarele Violeta Iacentiuc şi Monica Lepcaliuc, iar din partea şcolii din Croaţia un număr egal de elevi şi profesori. După cum ne-a declarat coordonatoarea proiectului, profesor Violeta Iacentiuc, “activitatea de învăţare de la şcoala spaniolă a fost foarte bine organizată, gazdele propunând itinerarii specifice pentru cultura, arhitectura, frumuseţile naturale şi gastronomia locală a regiunii Castilla - La Mancha, locuri prin care don Quijote şi-a trăit aventurile în celebra carte a lui Cervantes. Astfel, participanţii au descoperit frumoasele catedrale spaniole din zonă, castele şi clădiri pline de istorie, precum şi gastronomia locală. Cel mai impresionaţi am fost de cele 17 lacuri din parcul naţional Ruidera, rezervaţie naturală care adăposteşte specii deosebite de plante şi păsări.” În ultima zi a întâlnirii, oaspeţii au fost invitaţi la primăria localităţii La Solana, unde a avut loc o discuţie televizată între primar şi profesorii europeni prezenţi, elevi, părinţi şi reprezentanţi ai agenţilor economici.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Itinerarii spaniole pentru elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară.
 Vizualizări articol: 1148 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Itinerarii spaniole pentru elevi şi profesori de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei