Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 127 (6837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Schimb de experienţă

Psihiatri germani specializaţi în terapia bolnavilor psihic periculoşi, oaspeţi la Şcoala de vară în psihiatrie, de la Câmpulung Moldovenesc

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Trei specialişti în terapia bolnavului psihic periculos, prof. dr. Manuela Dudeck şi Stefanie Nigel de la clinica BKH Günzburg şi Klaus Silberberger de la clinica BKH Kaufbeuren, din regiunea Schwaben – Germania, vor participa, în perioada 16-22 iunie a.c., la Şcoala de vară în psihiatrie, organizată la Câmpulung Moldovenesc. Potrivit Katharinei Haberkorn, de la Biroul European al Regiunii Schwaben, https://www.bezirk-schwaben.de/bezirk-schwaben/aktuelles-presse/pressemeldungen/rumaenische-gaeste-lernen-in-schwaben-psychiatrisches-neuland-kennen/, prezenţa specialiştilor germani se înscrie în activităţile derulate în cadrul parteneriatului dintre Schwaben şi judeţul Suceava. În acelaşi context, a arătat ea, în perioada 20 mai - 3 iunie a.c., patru specialişti români în psihiatrie - dr. Cristian Bindilă şi psihologul Nicoleta Bindilă de la spitalul din Câmpulung şi dr. Cosmin Alexandru Demetriu şi asistenta medicală Niculina Prodan, de la secţia de psihiatrie Burdujeni a Spitalului de Urgenţă Suceava, au fost într-o vizită de lucru la clinicile amintite, din Schwaben.

Klaus Silberberger, un „prieten al Bucovinei”, le-a prezentat colegilor de la Suceava asistenţa ambulatorie, aspectele legate de infrastructură şi ofertele de terapie concretă, cum ar fi sportul, munca sau terapia ocupaţională, pentru bolnavul psihic periculos. care pot oferi oaspeţilor sugestii pentru a lucra în propriul spital. Katharina Haberkorn a explicat că inclusiv pauzele au fost adesea luate la o cafenea din Kaufbeuren, care este un loc de muncă incluziv pentru pacienţii din secţia de psihiatrie.

 

În Germania, această categorie de pacienţi are acces controlat la cuţite şi poate face plimbări individuale

Pavilionul bolnavilor psihic periculoşi al clinicii din Günzburg, aşa-numitul Forensik, în limba germană, cu echipamente şi informaţii despre munca de zi cu zi, a fost prezentat de directorul clinicii, prof. dr. Manuela Dudeck, şi de colegii ei.

De la discuţii despre tipul de cuţite la care au acces pacienţii pentru a mânca, până la înregistrarea „materialelor periculoase”, ecusoanele cu nume şi sistemele de dulapuri, pentru respectarea drepturilor de personalitate şi posibilităţile de exerciţii fizice, toate au fost analizate cu atenţie pentru o posibilă implementare în spitalele de profil din România.

Katharina Haberkorn a subliniat că standardul în acest domeniu al clinicii BKH Günzburg este foarte ridicat, dar începuturile au fost „cu sârmă ghimpată”. Acum se merge pe stabilirea unui echilibrul între transparenţă şi securitate, între deschidere şi restricţii.

Ea a mai arătat că, în ultimii ani, „colegii din Burdujeni şi din Câmpulung au fost invitaţi la BKH Kaufbeuren şi la alte instituţii”, dar această recentă vizită le-a dat ”o imagine completă” asupra a ceea ce înseamnă acest tip de terapie în clinicile de psihiatrie din Germania. ”Ecusoanele cu nume au devenit deja obişnuite în Bucovina. La cuţite şi plimbări independente sau chiar integrare pe piaţa muncii sunt încă obstacole”, a afirmat ea. Totuşi, relaţiile în domeniul psihiatriei în cadrul parteneriatului regional sunt foarte strânse şi multe idei şi sugestii pot fi preluate din experienţa germană, consideră reprezentanta Biroului European al Regiunii Schwaben. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Psihiatri germani specializaţi în terapia bolnavilor psihic periculoşi, oaspeţi la Şcoala de vară în psihiatrie, de la Câmpulung Moldovenesc.
 Vizualizări articol: 1891 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Psihiatri germani specializaţi în terapia bolnavilor psihic periculoşi, oaspeţi la Şcoala de vară în psihiatrie, de la Câmpulung Moldovenesc5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei