Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 127 (6837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Testare

Începe evaluarea naţională. Peste 6.000 de elevi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi la examen

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii claselor a VIII-a intră sub imperiul emoţiilor, astăzi, cu începere de la ora 9:00, fiind programată prima probă din cadrul evaluării naţionale, respectiv proba scrisă la limba şi literatura română.

La nivelul judeţului Suceava sunt aşteptaţi să participe peste 6.000 de absolvenţi ai ciclului gimnazial, care vor susţine examenul în 163 de unităţi de învăţământ.

Testarea durează două ore, timp în careelevii vor avea de rezolvat subiecte structurate pe două mari cerinţe, fiecare cu mai multe subpuncte.

De menţionat că în toate centrele de examinare vor fi montate sisteme de supraveghere video şi audio. Frauda şi tentativa de fraudă atrag după sine eliminarea din sală şi acordarea notei 1 la lucrarea respectivă.

Miercuri, 13 iunie, este organizată proba la matematică, iar joi, 14 iunie, proba la limba şi literatura maternă. Primele rezultate vor fi afişate pe 19 iunie, până la ora 12:00, iar în aceeaşi zi se pot depune contestaţii în intervalul orar 14:00-19:00. Rezultatele finale vor fi afişate pe 23 iunie.

Lucrările vor fi corectate în alte judeţe decât cel în care se susţine evaluarea. Profesorii corectori suceveni vor evalua, la rândul lor, lucrările elevilor dintr-un alt judeţ.

Evaluarea naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune.

 

Evaluarea are 80% pondere în calcularea mediei de admitere la liceu

Elevii vor intra la liceu în aceleaşi condiţii din 2017, în funcţie de mediile generale cu care absolvă ciclul gimnazial şi de notele pe care le obţin în cadrul evaluării naţionale. Repartizarea va fi făcută în funcţie de opţiunile elevului, în ordinea descrescătoare a mediilor de admitere.

Pentru a ocupa un loc la liceu, elevii trebuie să participe la repartizarea computerizată, care se face pe baza mediei de la evaluarea naţională, care are o pondere de 80%, şi a mediei anilor de gimnaziu, cu o pondere de 20%.

După afişarea rezultatelor finale, elevii şi părinţii au la dispoziţie câteva zile să hotărască la ce liceu ar fi bine să se înscriere, întrucât pe 29 iunie începe etapa de completare a fişelor. Aceasta se încheie pe 3 iulie. Tot în aceeaşi perioadă vor fi completate fişele de înscriere şi de către absolvenţii clasei a VIII-a proveniţi din alte judeţe. Repartizarea computerizată va avea loc pe 9 iulie.

 

Elevi admişi în clase vocaţionale

754 de elevi de clasa a VIII-a au promovat probele de aptitudini la liceele sau clasele din învăţământul vocaţional din judeţul Suceava. Aceştia urmează să susţină evaluarea naţională, însă vor fi scutiţi de emoţiile repartizării computerizate, din data de 9 iulie.

154 dintre aceştia vor studia din toamnă în cadrul claselor cu profil pedagogic, de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava.

141 de viitori boboci au fost deja admişi la clasele cu profil sportiv din cadrul Liceului cu Program Sportiv (LPS) Suceava, 14 sunt admişi la Seminarul Teologic „Mitropolit Dosoftei” Suceava, iar 314 au promovat primele probe organizate de Colegiul Militar „Ştefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc.

131 au fost admişi la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava (40 la Arte plastice, 34 la clasa de Muzică, 28 la Conservare şi restaurare şi 29 la clasa de Arhitectură).

Aceste licee au organizat, în luna mai, examene de departajare, testări destinate absolvenţilor claselor a VIII-a care au dorit să ocupe un loc în aceste clase.

Conform metodologiei de organizare şi desfăşurare a admiterii, candidaţii care obţin notă de trecere la probele de departajare nu sunt automat admişi la clasele pentru care au susţinut aceste probe. Aceştia sunt admişi în cadrul specializării pentru care au optat, după susţinerea evaluării naţionale, în ordinea descrescătoare a mediilor finale de admitere.

 

Telverde pentru sesizarea neregulilor

Ministerul Educaţiei Naţionale pune la dispoziţie şi o linie Telverde pentru sesizarea eventualelor nereguli din cadrul evaluării naţionale. Astfel, numărul 0800801100 va fi disponibil în perioada 11-14 iunie, între orele 8:00-16:00, iar vineri, 15 iunie, între orele 8:00-14:00. Apelul este gratuit. De asemenea, la nivelul Inspectoratului Şcolar Suceava funcţionează linia de Telverde 0800816230.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Începe evaluarea naţională. Peste 6.000 de elevi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi la examen.
 Vizualizări articol: 1334 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Începe evaluarea naţională. Peste 6.000 de elevi de clasa a VIII-a sunt aşteptaţi la examen0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei