Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 9 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 126 (6836)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Acţiune poliţie

185 de unelte de pescuit pentru braconieri, ridicate din Bazarul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Poliţiştii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice, împreună cu reprezentanţii Gărzii de Mediu Suceava şi ai Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Suceava, au organizat, pe 6 şi 7 iunie, o acţiune punctuală, în sistem integrat, pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol şi a faptelor ilegale de manipulare şi comercializare a produselor şi subproduselor din peşte. Cea mai importantă captură a fost realizată de poliţişti, în Bazarul Suceava. 

Aceştia au identificat o tarabă, aparţinând unei persoane fizice autorizate din localitate, unde erau expuse spre vânzare diferite unelte şi scule pentru pescuit. În urma verificărilor, echipa de control a identificat 185 de unelte de pescuit pentru braconaj: 34 de plase monofilament cu diverse lăţimi şi lungimea totală de peste 1.000 metri, 107 plase monofilament tip ecran şi 44 de plase din material textil tip crâsnic.

„Bunurile în valoare de circa 5.000 de lei au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinerea în vederea comercializării a uneltelor de plasă tip monofilament”, a declarat comisarul-şef Ionuţ Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliţiei judeţene.

Aceste plase sunt întinse pe râul Suceava sau Siret şi duc la prinderea unor cantităţi mari de peşte. Marea problemă este că şi mult puiet este distrus prin acest tip braconaj. Această ultimă acţiune a poliţiei demonstrează că braconierii au încă de unde se alimenta cu plase monofilament.

În total, în cadrul acţiunii au fost verificate 45 de autoturisme şi au fost legitimate 100 de persoane. Au fost aplicate 40 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 13.780 de lei. Inspectorii sanitar-veterinari au confiscat aproape 30 de kilograme de peşte comercializat ilegal. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 185 de unelte de pescuit pentru braconieri, ridicate din Bazarul Suceava.
 Vizualizări articol: 2141 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
185 de unelte de pescuit pentru braconieri, ridicate din Bazarul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei