Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 7 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 124 (6834)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dezbateri publice

Lungu: „Introducerea sistemului de sensuri unice în municipiul Suceava reprezintă o responsabilitate enormă”

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

Introducerea sensurilor unice în municipiul Suceava, de la sensul giratoriu de la intrarea dinspre Fălticeni până în Centru, iar de acolo înspre cartierul George Enescu, pe la Piața Mare, măsură care se dorește a fi implementată începând chiar de luna viitoare, este văzută de unii ca o soluție foarte bună la problemele de trafic rutier ale orașului, dar e vehement contestată de alții. Tocmai de aceea, astăzi, începând cu ora 17.00, în Sala Multimedia a Muzeului de Istorie va avea loc și o dezbatere publică „Sensurile unice - pro și contra”, inițiată de o terță parte -  Televiziunea Intermedia.

La această dezbatere sunt invitați reprezentanți ai autorităților locale și județene, ai instituțiilor cu atribuții de reglementare și control în domeniu, ai organizațiilor profesionale și reprezentanți ai comunității locale.
Primarul Sucevei, Ion Lungu, a spus că este foarte interesat de discuțiile de acolo, doar că nu are cum participa, deoarece va fi la Universitate la Marșul Absolvenților.

În schimb, acolo va fi prezent viceprimarul Lucian Harșovschi, „specialistul primăriei în parcări și sensuri unice”, după cum a spus Ion Lungu, care a continuat: „Introducerea sistemului de sensuri unice în municipiul Suceava reprezintă o responsabilitate enormă, nu este ambiția cuiva. Principala problemă este mentalitatea oamenilor, când le spui că au de mers 100 de metri sau un km mai mult, deși în multe orașe a mers foarte bine. Oricum vin cu fel de fel de motivații, precum că trebuie să consume mai multă benzină. Trebuie să fim convinși că acest proiect duce la fluidizarea traficului, că va fi mai bine, nu mai rău. Firma care face proiectul încă nu a predat varianta finală, s-au introdus în planșe și sugestiile venite din partea consilierilor locali în urma primei dezbateri. Dacă în urma tuturor discuțiilor considerăm că este mai bine, vom intra cu proiectul în Consiliul Local din luna iunie. Este o responsabilitate enormă, nu fug de decizie, dar trebuie să avem convingerea totală că va fi mai bine, nu mai rău”.

Termenul final de predare a proiectului sensurilor unice este încă în termen, conform contractului cu firma de specialitate care l-a realizat, doar că, dacă se merge pe această variantă, municipalitatea vrea să implementeze sensurile unice până la Festivalul de Artă Medievală, considerând că luna iulie ar fi optimă pentru operarea acestor modificări – copiii sunt în vacanță, mulți sunt plecați în vacanță, încât este o lună cât de cât mai lejeră.

Direcţia de mers, conform proiectului general, va fi dinspre Staţiunea de Cercetări – Spitalul de Urgenţă - Primărie - Tribunal - Parcul Central - Giratoriu parcare subterană - str. Petru Rareş (Piaţa Mare) - Autogară – Cinema Modern - Catedrală - Nordic - Lidl – OMV.

Mijloacele de transport în comun au o bandă specială de la intersecţia străzii Mirăuţi înspre oraş şi vor circula în sens invers, iar autobuzele care pleacă din Autogara Suceava vor face obligatoriu la dreapta, spre Cinema Modern sau spre strada Dragoş Vodă, dacă va fi reabilitată zona. Pentru Burdujeni se coboară pe Serpentine.
 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu: „Introducerea sistemului de sensuri unice în municipiul Suceava reprezintă o responsabilitate enormă”.
 Vizualizări articol: 2471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Lungu: „Introducerea sistemului de sensuri unice în municipiul Suceava reprezintă o responsabilitate enormă”3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Responsabilitate enorma? trimis de
( 7 iun 2018, 11:25:36
Ati spus ca o sa va asumati aceasta implementare!!! Daca aceasta implementare va fi un esec rasunator va trebui sa demisionati fara doar si poate, impreuna cu restul initiatorilor!!!

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei