Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 121 (6831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Administraţia Bazinală de Apă Siret Bacău

Exerciţiu de simulare în caz de inundaţii, în trei localităţi din judeţul Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În perioada 4-5 iunie 2018, Administraţia Bazinală de Apă Siret Bacău va desfăşura în judeţul Suceava un exerciţiu de simulare în cazul producerii de inundaţii şi accidente la construcţiile hidrotehnice.

Pentru judeţul Suceava, exerciţiul vizează cursul de apă al râului Moldova. Scenariul prevede cantităţi însemnate de precipitaţii căzute într-un interval scurt şi atingerea cotei de inundaţii (cod portocaliu) la staţiile hidrometrice Câmpulung Moldovenesc, Prisaca Dornei şi Gura Humorului.

Exerciţiul se va declanşa în data de 4 iunie în Dispeceratul bazinal al ABA Siret, odată cu primirea de la Administraţia Naţională de Meteorologie şi Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a avertizărilor cod portocaliu. Ulterior, se vor verifica atât modul de transmitere a avertizărilor hidrometeorologice către Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, respectiv ISU Suceava, cât şi modul în care sunt cunoscute prevederile planurilor bazinale şi judeţene de apărare împotriva inundaţiilor. Exerciţiul se va finaliza în 5 iunie, ora 17.00, odată cu scăderea nivelului râului Moldova sub cota de atenţie la staţia Gura Humorului şi ieşirea din starea de alertă.

Acest exerciţiu are drept scop verificarea modului de funcţionare a fluxului informaţional meteorologic şi hidrologic de avertizare-alarmare a populaţiei, a modului de conlucrare a tuturor structurilor implicate în gestionarea situaţiilor de urgenţă generate de inundaţii, precum şi a modului în care administraţia publică locală cunoaşte procedurile elaborate pentru managementul riscului la inundaţii.

La exerciţiu vor lua parte următoarele structuri: Administraţia Naţională de Meteorologie, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor, Ministerul Apelor şi Pădurilor - Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, Administraţia Naţională „Apele Române”, Administraţia Bazinală de Apă Siret, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” Suceava, Sistemul de Gospodărire a Apelor Suceava, prin Formaţiile de lucru Câmpulung Moldovenesc şi Gura Humorului, Direcţia Silvică Suceava şi comitetele locale pentru situaţii de urgenţă Câmpulung Moldovenesc, Prisaca Dornei, Vama, Frasin şi Gura Humorului.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Exerciţiu de simulare în caz de inundaţii, în trei localităţi din judeţul Suceava.
 Vizualizări articol: 1215 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Exerciţiu de simulare în caz de inundaţii, în trei localităţi din judeţul Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei