Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 4 iun 2018 - Anul XXIII, nr. 121 (6831)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9762 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6699 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

În semn de protest

Consilierii PSD şi ALDE au părăsit sala la şedinţa Consiliului Local Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şedinţa Consiliului Local Suceava de la sfârşitul lunii mai a avut un debut furtunos, cu un final pe măsură. Spiritele s-au încins chiar de la aprobarea ordinii de zi a şedinţei, când reprezentanţii PSD, prin Andrei Păduraru, apoi şi cei ai ALDE, prin Dan Roibu, au cerut retragerea ordinii suplimentare, care conţinea opt puncte, pe lângă cele 43 pentru care a fost convocată.

Motivul solicitării lor – o parte din proiecte vizează probleme prea importante pentru a putea fi analizate şi să se ia decizii în privinţa lor cu doar câteva zeci de minute înainte de şedinţă.

Cel mai „fierbinte” subiect de pe ordinea de zi suplimentară era cel referitor la aprobarea „Studiului de oportunitate privind dezvoltarea şi gestionarea serviciului public de administrare a parcărilor din municipiul Suceava”, la pachet cu „Regulamentul privind funcţionarea serviciului public de administrare a parcărilor”.

Degeaba au încercat iniţiatorii proiectelor de hotărâre, primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi, să îi determine să rămână să discute ordinea suplimentară, inclusiv spunându-le că le va fi tăiată indemnizaţia de şedinţă.

De cum s-au terminat de discutat punctele de pe ordinea de zi şi apoi „Diverse” - pentru că erau cetăţeni în sală, care aşteptau să ia cuvântul, aleşii locali PSD şi ALDE s-au ridicat şi au părăsit şedinţa care a continuat fără ei, dar şi fără rezultate.

Asta deoarece pentru adoptarea a mai multe puncte de pe suplimentară erau necesare şi voturile acestora, majoritatea simplă, pe care o are PNL şi PMP, nefiind suficientă.

Drept urmare, proiectele respective urmează să fie discutate în proxima şedinţă ordinară de Consiliu Local, care ar putea fi convocată la Zilele Sucevei, sau la finele lunii iunie.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii PSD şi ALDE au părăsit sala la şedinţa Consiliului Local Suceava.
 Vizualizări articol: 2883 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilierii PSD şi ALDE au părăsit sala la şedinţa Consiliului Local Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei