Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 120 (6830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6818 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Premiu

Colegiul Silvic Câmpulung Moldovenesc, din nou pe podium european

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Colegiul Silvic "Bucovina" Câmpulung Moldovenesc s-a clasat pe podiumul Campionatului European de Competenţe în Silvicultură, desfăşurat în perioada 23-26 mai, la Sopron, în Ungaria.

Competiţia este dedicată elevilor de la liceele silvice din întreaga Europă, ediţia din acest an reunind unităţi de învăţământ din 21 de ţări.
Echipa colegiului câmpulungean - Cristi Moisa, Gabriel Rusu, Alexandru Moisiuc şi Ştefan Vermeşan - s-a clasat pe locul al III-lea, după Slovenia (locul 1) şi Austria (locul 2).

Printre probele de concurs pregătite de către organizatori s-au numărat: testări practice de mânuire a fierăstrăului mecanic (doborârea arborelui, schimbarea lanţului, executarea tăieturilor combinate ale buşteanului şi cepuirea arborelui doborât), probă de traseu forestier, de recunoaştere a speciilor de vânat şi forestiere (determinarea vârstei arborelui, a numărului de arbori la hectar, determinarea volumului buşteanului, a speciilor forestiere, a speciilor de arbori după eşantioane de lemn, determinarea speciilor de vânat, a dăunătorilor şi a bolilor arborilor etc.), de cubare a buştenilor, de alergare pe teren variat.

„Performanţa este cuvântul de ordine al activităţii dascălilor şi elevilor acestui colegiu, rezultatele obţinute în ultimii ani certificând acest lucru: locul I – faza europeană a concursului Young People in Forestry skills, locul I la competiţiile Şcoala Europeană, Erasmus, Made for Europe”, a transmis Alina Elena Cuciurean, directoarea Colegiului Silvic „Bucovina”.

Aceasta a mulţumit Direcţiei Silvice Suceava şi Regiei Naţionale a Pădurilor pentru sprijinul acordat.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Colegiul Silvic Câmpulung Moldovenesc, din nou pe podium european.
 Vizualizări articol: 2593 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Colegiul Silvic Câmpulung Moldovenesc, din nou pe podium european1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei