Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 31 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 120 (6830)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   7 imagini |   ø fişiere video

Pregătiri finale

A cincea ediţie a ultramaratonului de 100 de km de la Fundu Moldovei este gata de start

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Ultramaratonul de 100 de km de la Fundu Moldovei este gata pentru startul celei de-a cincea ediţii. Concursul se va desfăşura în intervalul 1-3 iunie şi se va derula în 3 etape: ziua 1 – 42 km, ziua 2 – 50 km și ziua 3 – 8 km.

Altitudinea maximă este de 1.284 de metri, cu punctul de plecare la 720 de metri şi o diferență totală de nivel de 3.860 de metri. Traseele sunt marcate cu litera ‘U’ și au puncte de control (alimentare, hidratare) la fiecare 7 – 12 km. Etapa a treia, de duminică, 3 iunie, va fi destinată şi celor care nu au participat în primele zile, o experienţă pentru cei care vor să încerce o cursă montană scurtă de 8 km.

La Ultrabug 2018 vor fi participanți din Statele Unite, Australia, Franţa, Marea Britanie, Slovacia, Africa de Sud, unii dintre ei având şi experienţa anilor trecuţi.

Ideea de a organiza un ultramaraton la Fundu Moldovei aparține jurnalistei britanice Anne-Marie Lategan şi a venit în urma unei vacanţe pe care a petrecut-o în zona Bucovinei. Impresionată de frumusețea peisajelor, de tradițiile și obiceiurile păstrate de oamenii locului și, nu în ultimul rând, de delicioasele bucate bucovinene, jurnalista s-a gândit că această zonă trebuie promovată și în rândul iubitorilor curselor de alergare de anduranță.

 

Ce îşi propune această acţiune

Potrivit organizatorilor, competiţia are ca scop promovarea frumuseților zonei și a ospitalităţii localnicilor și, prin aceasta, să aibă un impact pozitiv asupra turismului local, mai ales că majoritatea participanților rezervă cazarea la pensiunile din Fundu Moldovei

„Echipa Ultrabug consideră ca un succes descoperirea unui alergător de mare talent din Fundu Moldovei, cu rezultate foarte bune la competiții naționale. Ştefan Dorneanu este chiar din Fundu Moldovei și Ultrabug 2014 a fost primul lui concurs ca alergător. Un an mai târziu, Ştefan câștiga medalia de aur la Campionatul Naţional la proba de 50 km marș. Ştefan este deja un model pentru tinerii din zonă și sperăm ca Ultrabug să descopere și alți tineri talentați”, au arătat organizatorii.

Competiţia îşi mai propune să încurajeze o atmosferă de camaraderie și corectitudine, iar în fiecare an se decernează premiul de fair-play. Pe de altă parte, Ultrabug își dorește să ofere o experiență de neuitat participanților, pe lângă cursa propriu-zisă existând multe momente de destindere: seara se organizează foc de tabără, concursul BeerMile, prezentări pe teme sportive și alte activități

Nu în ultimul rând, competiţia îşi propune să promoveze producătorii locali. În acest sens se vor face degustări de afinată și alte produse din fructe de pădure culese de localnici, diverse preparate din păstrăv, preparate din brânză, dar şi dulciuri tradiționale.

 

Ultrabug este recunoscut la nivel internaţional

Ultrabug este afiliat la Asociația Internațională de Trail Running I-TRA şi oferă 4 puncte pentru calificare la UTMB, una dintre cele mai prestigioase curse de trail din lume

Mai trebuie spus că Ultrabug se implică în mod activ în susținerea Asociației Freamăt de Speranță. Asociația a pornit de la ideea lui Seby Crăciun de a sprijini copiii și tinerii cu dizabilități grave din zona Câmpulung Moldovenesc. Până la vârsta de 13 ani, el însuși afectat de tetrapareză spastică, Seby a scris și publicat mai multe cărți pentru a-și plăti tratamentul și procedurile de recuperare și pentru a-i ajuta și pe alții în situații similare.

Sponsorii principali ai ediţiei din acest an sunt Edelweiss Outdoors, Aqua Carpatica, Kalman Distribution SRL, SC Calcarul Pojorâta, GU Energy, Super Touch, Profi, Dermoestetica Suceava, Pensiunea Casa Ileana – Fundu Moldovei.

Mai trebuie spus că festivitatea de premiere se va desfășura la o stână locală și va fi urmată o masă tipic ciobănească (brânză, balmuș, miel la proțap, miel în lut, cozonac, gogoși, băuturi alcoolice și răcoritoare). De la petrecerea de după ceremonia de premiere nu vor lipsi muzica și dansurile tradiționale românești, dar și câteva surprize pregătite în colaborare cu participanți din străinătate.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A cincea ediţie a ultramaratonului de 100 de km de la Fundu Moldovei este gata de start.
 Vizualizări articol: 2239 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 4 voturi
A cincea ediţie a ultramaratonului de 100 de km de la Fundu Moldovei este gata de start5.054

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei