Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 118 (6828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Urban Bike Suceava

Proiect studenţesc privind implementarea unui sistem electronic de închiriat biciclete în Suceava, premiat la Bucureşti

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un proiect al studenţilor Universităţii ”Ştefan cel Mare” Suceava (USV), ce presupune implementarea unui sistem electronic de închiriat biciclete în oraşul Suceava, a fost premiat în cadrul finalei naţionale a celei mai importante competiţii de antreprenoriat din ţară, „Company of the year” 2018, organizată de Junior Achievement România. Evenimentul s-a desfăşurat în perioada 22-23 mai, la Bucureşti.

În urma parcurgerii mai multor etape, echipa Urban Bike Suceava de la USV a fost una dintre cele 11 echipe finaliste la secţiunea studenţi, dintr-un total de 300 de echipe înscrise în competiţie (secţiunile elevi şi studenţi).

„Proiectul echipei USV presupune implementarea unui sistem electronic de închiriat biciclete în oraşul Suceava. Bicicleta poate fi ridicată din punctul A şi returnată în punctul B, acest lucru fiind posibil cu ajutorul unei aplicaţii uşor de utilizat. Iniţial, se descarcă gratuit aplicaţia, apoi se selectează bicicleta pe care clientul doreşte să o ridice, iar aplicaţia utilizează tehnologia Bluetooth a telefonului pentru a debloca electronic bicicleta din suport”, spun reprezentanţii echipajului.

Echipa a fost alcătuită din Alina Alexandra Filip, Remus Guluţă, Mihaela Bianca Scutariu, Maria-Cătălina Tapalagă şi Ana Maria Ţaran, de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul USV, coordonaţi de conf. univ. dr. ec. Ovidiu-Aurel Ghiuţă.

Acesta a declarat: „Suntem la prima participare la această competiţie şi a fost onorant să ajungem în finală. Personal, am fost selectat şi în susţinerea unui webminar cu tema <Marketing şi cercetarea de piaţă>, în cadrul Incubatorului JA Bizz Factory, ce a precedat finala. Am văzut proiecte deosebite, atât la secţiunea elevi, cât şi la cea destinată studenţilor. Participanţii au dat dovadă de pasiune, creativitate şi adaptare la noile tehnologii. Această competiţie, gestionată de Junior Achievement România, este benefică studenţilor deoarece le confirmă, chiar înainte de angajare, că ceea ce fac ei la ore se aplică şi în practică, cerinţele acestei competiţii fiind similare cerinţelor proiectului de grup pentru activitatea pe parcurs la disciplinele din domeniul Marketingului sau Antreprenoriatului. Anul acesta am participat în cadrul competiţiei cu trei echipe de studenţi de la Facultatea de Inginerie Alimentară şi Facultatea de Inginerie Electrică şi Ştiinţa Calculatoarelor”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect studenţesc privind implementarea unui sistem electronic de închiriat biciclete în Suceava, premiat la Bucureşti.
 Vizualizări articol: 1493 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Proiect studenţesc privind implementarea unui sistem electronic de închiriat biciclete în Suceava, premiat la Bucureşti0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei