Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 29 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 118 (6828)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Proiect

„Pași prin Bucovina”, la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Elevii Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” Suceava au participat, recent, la o activitate intitulată„Pași prin Bucovina”, parte dintr-un proiect mult mai amplu „Bucovina - izvor de cultură”, realizat în parteneriat cu Centrul Cultural Bucovina Suceava.

Proiectul a fost inițiat de Consiliul Şcolar al Elevilor, de la Şcoala „Miron Costin”, şi de membrii Clubului Ecoturistic „Promisiune către viitor”, coordonat de prof. Elena Adrobotoaei.

Eleva Amalia Alexandrovici, din clasa a VII-a D, ne-a relatat că invitații au asistat la „un adevărat festival de film documentar”, filme realizate de echipaje din clasele V-VIII ale şcolii gazdă. Prin materialele prezentate, elevii au încercat să surprindă diversitatea culturală şi varietatea etnică a Bucovinei, acesta fiind obiectivul principal al proiectului.

La activitate au fost prezenţi invitaţi de la Centrul Cultural Bucovina Suceava: Călin Brăteanu - director al Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale, Angelica Flutur - interpretă de muzică populară şi scriitorul Casian Balabaşciuc, alături de directorul şcolii - prof. Moraru Dumitru,

Elevii au desfăşurat o adevărată muncă de cercetare, devenind reporteri, regizori şi actori, iar materialele diverse ca structură şi ca manieră de prezentare au impresionat prin multitudinea de informaţii, prin calitatea expunerii şi prin originalitatea abordării subiectului. Au fost prezentate următoarele etnii: huţulii (clasa a VIII-a A), ucrainenii (clasa a VI-a A), polonezii (clasa a VII-a D), armenii (clasa a VI-a D), germanii (clasa a VII-a E) şi romii (clasa a V-a B). Profesorii coordonatori au fost: prof. Elena Adrobotoaei, prof. Gabriela Apetrea, prof. Ancuţa Gulei şi prof. Carmen  Radu.

Elevii au fost răsplătiţi cu diplome şi cu aprecierile invitaţiilor, urmând ca, la finalul anului, să participe cu toţii la o excursie prin Bucovina.

Deoarece pe 21 mai 2018 a fost Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog și dezvoltare, o parte din fotografiile realizate de participanţi, în timpul documentării pe teren, vor fi expuse în şcoală, ca o formă de diseminare a activităţii, într-o expoziţie intitulată „Raiul Bucovinei – unicitate şi diversitate”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului „Pași prin Bucovina”, la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava.
 Vizualizări articol: 1494 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
„Pași prin Bucovina”, la Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei