Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 114 (6824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pedeapsă

Şi-a omorât vecinul pe care l-a prins la furat şi va sta la puşcărie timp de 11 ani

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un bărbat care şi-a omorât vecinul pe care l-a prins la furat va sta după gratii timp de 11 ani. Tribunalul Suceava l-a găsit vinovat pe Vasile Chirilă şi a decis că acesta trebuie să stea la puşcărie pentru o perioadă îndelungată de timp, cu menţiunea că soluţia de ieri nu este definitivă.

Crima s-a petrecut înainte de sărbătorile de Crăciun de anul trecut, iar din ancheta poliţiştilor şi a procurorilor criminalişti a rezultat că autorul a vrut să pedepsească victima după ce a surprins-o furându-i bunuri din casă. Pe lângă acest mobil, crima s-a comis şi pe fondul consumului excesiv de alcool, aşa cum se întâmplă din păcate în marea majoritate a cazurilor de fapte comise cu violenţă.

În rechizitoriul procurorilor se arată că victima, Vasile C., în vârstă de 37 de ani, era vecin cu fraţii Ion şi Vasile Chirilă. Cel din urmă, Vasile Chirilă, care avea să comită omorul, a fost plecat câteva luni la muncă în străinătate, timp în care fratele său l-a primit în casă pe vecinul care nu avea lemne de foc, iar energia electrică a locuinţei îi era sistată.

Inculpatul a revenit acasă pe 19 decembrie 2017, găsindu-l în casă şi pe vecin. Aparent, acesta nu a avut nimic de obiectat, iar în casă, pe parcursul mai multor seri, autorul, victima şi alte persoane au consumat alcool.

Scandalul a izbucnit în ziua de 21 decembrie 2017, când, profitând de un moment de neatenţie al proprietarului, vecinul a părăsit locuinţa fraţilor Chirilă cu o sacoşă în care se aflau diverse bunuri aduse de inculpat din Belgia.  

„În momentul în care victima a ieşit din curte, inculpatul l-a observat, a fugit după el, l-a prins şi a început să-i aplice multiple lovituri cu pumnii şi picioarele în diverse zone anatomice”, rezultă din ancheta procurorilor.

 

L-a chemat la el şi l-a mai bătut încă o dată

Bărbatul bătut a ajuns acasă, dar în aceeaşi seară a fost căutat de agresor. Inculpatul l-a găsit pe vecinul căruia i-a aplicat corecţia întins pe un pat, cu urme de sânge pe faţă şi mâini.

Pentru a-l îmbuna, bărbatul l-a invitat pe vecin din nou în casa sa, pentru a consuma alcool. În seara zilei de 21 decembrie, agresorul avea să-şi ducă la capăt agresiunea cu final fatal.

„Pe fondul stării de ebrietate în care se afla, inculpatul şi-a reamintit că victima este persoana care i-a furat bunuri în cursul aceleiaşi zile, i-a reproşat din nou acest lucru, după care a început să-i aplice multiple lovituri cu pumnii şi picioarele în zona cranio-cerebrală. Inculpatul a părăsit casa şi a revenit după puţin timp având asupra sa un par cu care a aplicat noi lovituri”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Bărbatul bătut a fost dus de un martor până în curtea casei sale, unde s-a prăbuşit. Ulterior, după un apel la 112, personalul medical l-a găsit pe bărbatul bătut la intrarea în locuinţa sa, pe trotuar, întins pe jos, în stare de inconştienţă.

Bărbatul a fost preluat de o ambulanţă şi dus către Spitalul Municipal Fălticeni însă, din păcate, era deja în stare critică şi a intrat în stop cardio-respirator. În scurt timp a fost constatat decesul acestuia.

În urma efectuării necropsiei s-a concluzionat că moartea lui Vasile C., în vârstă de 37 de ani, a fost violentă şi cauzată de insuficienţa cardio-respiratorie acută, consecutivă unei puternice hemoragii, cu fracturi costale penetrante.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şi-a omorât vecinul pe care l-a prins la furat şi va sta la puşcărie timp de 11 ani.
 Vizualizări articol: 4123 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şi-a omorât vecinul pe care l-a prins la furat şi va sta la puşcărie timp de 11 ani0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei