Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 23 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 114 (6824)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Eveniment

Sesiune de informare a elevilor din clasele a XII-a cu privire la oportunităţi de viitor, la Liceul Tehnologic Cajvana

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tinerii şi oportunităţile oferite de UE prin programul Erasmus+ au fost principalele subiecte abordate luni, 21 mai, în cadrul unei sesiuni de informare adresate elevilor claselor a XII-a din cadrul Liceului Tehnologic „Ştefan cel Mare” Cajvana. La eveniment au participat conf. univ. dr. Carmen Chaşovschi, coordonator Serviciul Relaţii Internaţionale şi Afaceri Europene din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” Suceava, Andreea-Sandra Abordiencei, studentă în cadrul Facultăţii de Litere şi Ştiinţe ale Comunicării, membră a echipei de promovare a imaginii universităţii, Diana Moroşanu, profesor de limba engleză în cadrul Liceului Tehnologic Cajvana, precum şi Anastasia Mitrofan, responsabil proiecte europene la nivelul şcolii.

Intitulat sugestiv „Tineri în UE. Oportunităţi de educaţie şi formare”, evenimentul şi-a propus familiarizarea viitorilor absolvenţi cu programul Erasmus+, motivarea acestora în direcţia continuării studiilor, a implicării mai active în activităţi de voluntariat, şi, nu în ultimul rând, conştientizarea necesităţii cunoaşterii unei limbi de circulaţie internaţională. Pe parcursul întâlnirii, după cum a spus prof. înv. primar Lidia Loredana Seserman, responsabilă cu promovarea imaginii Liceului Tehnologic “Ştefan cel Mare”, elevii claselor a XII-a au aflat mai multe informaţii despre bursele Erasmus adresate studenţilor, mobilităţile internaţionale de tineret, dar şi despre programul Work and Travel, cunoscut tinerilor pentru posibilitatea de a munci şi călători pe continentul american.

 

„Avem nevoie de îndrumare, susţinere, pentru a ajunge cât mai sus, fără a ne impune singuri limite”

Organizatoarea evenimentului, Anastasia Mitrofan, a declarat că tinerii de astăzi au în faţă nişte oportunităţi extraordinare de a învăţa, călători, munci, de a se dezvolta personal, a lega prietenii şi de a cunoaşte cultura altor popoare. „Mulţi îşi doresc aceste lucruri, dar nu ştiu cum să le obţină. Astăzi, noi, o echipă de profesori, ne-am propus să facem o investiţie în viitor. Depinde de elevi cum se vor folosi de cunoştinţele noi”, a completat Anastasia Mitrofan. Eleva Savu Sava, preşedintele Consiliului Şcolar al Elevilor, a precizat că „la această răscruce de drumuri, între liceu şi facultate, avem nevoie de îndrumare, susţinere, pentru a ajunge cât mai sus, fără a ne impune singuri limite. Eu personal sunt foarte interesat de programul Work and Travel şi îmi propun să aplic pentru acesta în primul an de studenţie”. O altă elevă prezentă la întâlnire, Anuţa Hariuc, a mai adăugat că „astfel de sesiuni informative ar trebui să se desfăşoare în fiecare liceu, astfel încât elevii de clasa a XII-a să fie mai informaţi în legătură cu viitorul lor şi oportunităţile educaţionale pe care le pot accesa”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Sesiune de informare a elevilor din clasele a XII-a cu privire la oportunităţi de viitor, la Liceul Tehnologic Cajvana.
 Vizualizări articol: 1098 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sesiune de informare a elevilor din clasele a XII-a cu privire la oportunităţi de viitor, la Liceul Tehnologic Cajvana0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei