Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
joi, 17 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 109 (6819)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Un nou termen

Lungu promite că Centrul medical de permanență din Suceava va fi finalizat până la sfârşitul lunii mai

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Lucrările de igienizare şi dotarea Centrului medical de permanență care va funcționa în sediul Primăriei Suceava din cartierul Burdujeni se vor fi finaliza până la sfârşitul lunii mai, a declarat, ieri, în conferință de presă, primarul de Suceava, Ion Lungu. Primarul a menționat sprijinul acordat de Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” pentru dotarea cu echipamente medicale şi şi-a exprimat speranța că centrul de permanență va fi funcțional cât de curând. 

La centrul medical care va funcționa în sediul din Burdujeni al Primăriei Suceava îşi vor desfăşura activitatea 7 medici de familie. Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Suceava, dr. Cătălina Zorescu, a precizat că o a doua echipă, de 5 medici de familie, şi-a anunțat disponibilitatea de a înființa un al doilea centru de permanență în municipiul Suceava. Dacă administrația locală le va pune la dispoziție un sediu propice pentru activitatea medicală, municipiul reşedință de județ va putea dispune de două astfel de centre, care asigură asistența medicală în intervalul orar 15.00-8.00 şi în zilele de weekend şi sărbători legale.

Opțiunea DSP este pentru cartierul Ițcani, având în vedere distanța până la Spitalul de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” din Suceava.

Serviciile care pot fi acordate pacienților asigurați şi neasigurați medical constau în: asistență medicală în afecțiuni acute şi urgențele medico-chirurgicale (cod verde), în limitele competenței medicului de familie şi posibilităților tehnice; trimitere la specialişti în vederea internării în afecțiunile acute şi urgențele medico-chirurgicale care depăşesc competențele medicului de familie; administrarea medicației necesare tratamentului de urgență care se asigură din trusa de urgență a centrului; eliberarea unei adeverințe medicale pentru pacient, cu care se va prezenta a doua zi la medicul de familie pentru prescrierea rețetei.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Lungu promite că Centrul medical de permanență din Suceava va fi finalizat până la sfârşitul lunii mai.
 Vizualizări articol: 1399 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lungu promite că Centrul medical de permanență din Suceava va fi finalizat până la sfârşitul lunii mai0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei