Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 108 (6818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   14 imagini |   ø fişiere video

Finanțare europeană

Proiect Erasmus+, la Grădinița cu Program Normal din cadrul Școlii „Constantin Morariu” Pătrăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Grădinița cu Program Normal din cadrul Școlii Gimnaziale „Constantin Morariu” Pătrăuți se desfășoară, în perioada 2017 – 2020, proiectul Erasmus+, finanțat de Comisia Europeană (Acţiunea Cheie II – Parteneriate strategice doar între școli: „Promoting Innovation through the development of creativity and imagination”). Parteneriatul se derulează între șapte şcoli localizate în ţări din diferite colţuri ale Europei, cu experienţă şi cunoştinţe necesare în implementarea și derularea proiectelor europene: Churchdown Village Infant School – Anglia, Churchdown Village Junior School - Anglia, Membrillar School - Spania, Szkola Podstawowa nr 1 im. B. Chrobrego - Polonia, Anamur Vakifbank Ataturk Ortaokulu- Turcia, Primary School of Kandanos - Grecia și Grădinița cu Program Normal din cadrul Școlii Gimnaziale „Constantin Morariu” Pătrăuți, România.

 

Activități educative

Timp de cinci zile, în perioada 14 - 18 mai, la Pătrăuți se desfășoară activități educative diverse: realizarea de activități de învățare la grupele de preșcolari, work-shopuri despre sistemele de învățământ europene, despre procesul de predare – învăţare - evaluare în grădiniţele partenere, despre exploatarea, reactualizarea, perfecţionarea şi inovarea în domeniul competenţelor pedagogice europene în cadrul activităţilor şi aducerea la cunoştinţa beneficiarilor (părinţi și preşcolari), inovarea în domeniul competenţelor pedagogice, utilizarea unor metode active  în timpul activităţilor de la clasă. Organizatorii, conduși de coordonatoarea proiectului, Grațiela Meșteriuc, au pregătit un program complex şi suficient de variat, care le-a permis vizitatorilor din cele șase țări partenere contactul cu specialişti şi metodele lor atrăgătoare de abordare la clasă în învăţământul preşcolar.

 

Invitați

La deschiderea activităților au participat directorul Școlii Gimnaziale „Constantin Morariu”, Mihaela Grijincu, din partea Primăriei Pătrăuți - primarul Adrian Isepciuc și reprezentanți ai IȘJ Suceava, inspector Lucian Dimitriu și prof. metodist Marlena Moscal. Directorul Școlii Gimnaziale „Constantin Morariu”, Mihaela Grijincu, a afirmat că derularea proiectului reprezintă o şansă în plus pentru profesorii și elevii de la Şcoala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuţi și Grădinița Pătrăuți, pentru viitorul acestora. „Acest proiect va deschide oportunităţi în creşterea imaginii şcolii în comunitatea educaţională şi locală, creşterea calităţii în educaţie şi formarea pe tot parcursul vieții a profesorilor, la nivelul standardelor de calitate europeană, promovarea şi dezvoltarea parteneriatului educaţional intern şi extern, deschiderea spre valori educaţionale şi culturale europene eficiente”, a declarat Mihaela Grijincu.

 

Promovarea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea creativității

În această perioadă, cadrele didactice vor avea ocazia să lucreze, să exprime puncte de vedere şi vor da explicaţii suplimentare partenerilor europeni de câte ori vor avea nevoie în activitățile care se vor derula atât în Școala Gimnazială „Constantin Morariu” Pătrăuți, cât și în școlile partenere la nivel național: Inspectoratul Școlar Suceava - Școala Gimnazială „Mihail Sadoveanu” Grănicești, Grădinița cu Program Prelungit Marginea, Liceul Tehnologic „Ion Nistor” Vicovu de Sus. Partenerii europeni din Polonia, Grecia, Spania, Turcia, Anglia și România vor desfășura împreună, timp de trei ani, acţiuni de promovare a educaţiei pentru schimbare în grădiniţe şi în comunitate. Coordonatoarea proiectului, Grațiela Meșteriuc, a apreciat interesul manifestat de toți cei implicați, elevi, preșcolari și profesori, seriozitatea cu care lucrează și reușitele lor în echipele multinaționale în care au derulat și vor derula activitățile proiectate la nivel de parteneriat. De asemenea, organizatorii au precizat că activitățile proiectului sunt concepute pentru a promova un mediu favorabil pentru dezvoltarea creativității și inovării în educația timpurie, concentrându-se în același timp pe obținerea de cunoștințe.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Proiect Erasmus+, la Grădinița cu Program Normal din cadrul Școlii „Constantin Morariu” Pătrăuţi.
 Vizualizări articol: 1566 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 1 vot
Proiect Erasmus+, la Grădinița cu Program Normal din cadrul Școlii „Constantin Morariu” Pătrăuţi4.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei