Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 108 (6818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Acuzaţii grave

Administratorul Complexului monahal Gheorghiţeni, reţinut pentru braconaj

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipe complexe formate din poliţişti din Suceava şi Neamţ au acţionat în cadrul mai multor percheziţii desfăşurate luni, care au vizat trei tineri din Neamţ, despre care s-a adunat probatoriu cu privire la împuşcarea unei căprioare pe raza comunei Dorna Arini. La percheziţii au participat peste 20 de poliţişti, de la Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc şi Fălticeni, plus lucrători specializaţi de la Serviciul Arme, atât de la Suceava, cât şi de la Neamţ. Cei trei suspecţi au fost ridicaţi şi aduşi la Vatra Dornei, unde au fost audiaţi de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vatra Dornei şi reţinuţi pentru 24 de ore.  

Printre ei se găseşte şi Marius Ştefan Negară, în vârstă de 25 de ani, care este administratorul Complexului Monahal de la Gheorghiţeni – Dorna Arini.

 

Anchetă începută din octombrie 2017, când a fost împuşcată căprioara 

Cercetările din acest caz au început din seara zilei de 9 octombrie 2017, când printr-un apel la 112 a fost sesizat faptul că în pădure, pe raza comunei Dorna Arini, se află braconieri, care au împuşcat o căprioară. Poliţiştii de la Vatra Dornei s-au deplasat la faţa locului şi au reuşit să ajungă din urmă o maşină de teren, despre care aveau date că s-a aflat în zona în care s-a tras, pe raza oraşului Broşteni. În  maşină au fost găsiţi trei tineri, care însă nu au recunoscut că au vreo legătură cu împuşcarea căprioarei. La vremea respectivă au fost ridicate probe din maşină şi de pe hainele suspecţilor, care au fost expertizate ulterior.

În pădure a fost găsită şi căprioara împuşcată.

Atunci, având în vedere că nu existau probe directe, cei trei tineri identificaţi în maşină au fost lăsaţi să plece acasă.

Probele ridicate au fost expertizate de specialişti, iar la începutul acestei săptămâni, considerând că au probatoriu suficient, anchetatorii de la Poliţia municipiului Vatra Dornei, sub coordonarea procurorului de caz, au organizat acţiunea de luni.

Au fost ridicaţi şi aduşi la Vatra Dornei, şi ulterior introduşi în arestul poliţiei judeţene, Marius Ştefan Negară, în vârstă de 25 de ani, Vasilică Popa, de 21 de ani, şi David Avarvarei, de 22 de ani, toţi din judeţul Neamţ. Aceştia sunt acuzaţi că au participat la partida de vânătoare ilegală din noaptea de 9 octombrie 2017, fiind identificaţi ulterior în maşina suspectă.

Cei trei au petrecut 24 de ore în arestul poliției județene, după care, ieri, procurorul de caz a decis să fie cercetați în continuare în stare de libertate.

Suspecții se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o decizie definitivă a instanțelor de judecată.   

 

Braconier trimis în judecată. Un altul condamnat cu executare  

Poliţiştii şi procurorii din Vatra Dornei au reuşit să finalizeze anchete importante în ultima perioadă de timp privind braconieri care îşi făceau de cap în zona de munte a judeţului Suceava.

În luna aprilie a acestui an, un bărbat din Borşa a fost trimis în judecată pentru săvârşirea a trei infracţiuni de braconaj, o infracţiune de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi o infracţiune de uz de armă fără drept.
Acesta este acuzat că a împuşcat doi cerbi adulţi, dar şi un pui de căprior, în vârstă de aproximativ 3 luni, pe raza comunei Cârlibaba. Animalele împuşcate au fost descoperite în maşina suspectului.

Un alt bărbat din Borşa, Victor Oros, a fost condamnat definitiv, tot la începutul acestui an, la o pedeapsă de 2 ani şi 4 luni de închisoare, cu executare, pentru braconarea unui mistreţ, tot la Cârlibaba. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Administratorul Complexului monahal Gheorghiţeni, reţinut pentru braconaj.
 Vizualizări articol: 3277 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.0 din 3 voturi
Administratorul Complexului monahal Gheorghiţeni, reţinut pentru braconaj4.053

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei