Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 16 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 108 (6818)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9737 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6664 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   6 imagini |   ø fişiere video

Gura Humorului

Activități interactive de Ziua Europei, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Sf. Andrei"

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Sf. Andrei" Gura Humorului s-au desfășurat, cu prilejul sărbătoririi Zilei Europei, mai multe activități interactive menite să evidențieze importanța promovării valorilor Uniunii Europene în rândul elevilor. Activitatea ”Uniți în diversitate – Culorile Europei” a oferit elevilor posibilitatea să exprime într-o paletă diversă de culori frumusețea drapelelor câtorva dintre țările membre ale Uniunii Europene. Consilierul educativ, prof. Isabella Maria Istrate, a explicat că „sub îndrumarea profesorilor educatori Lucica Pădureț, Lucica Țebrean și Alexandru Pădureț și uniți de mirajul culorilor, elevii claselor a III-a A, a IV-a B, clasa pregătitoare, I A, a VI-a A și a VI-a B au călătorit în câteva țări europene și au însuflețit cu mânuțele lor drapelele acelor țări. Uniți în ideea de a sărbători Ziua Europei, și elevii claselor I A, a VI-a C și a VIII-a C, îndrumați de profesorii Călina Dulgheru și Maria Corduneanu, au însuflețit prin culoare monumente importante din capitale europene”.

 

„9 Mai - Ziua Europei”, la Uniunea Polonezilor din România - Suceava

Activitățile au continuat și prin parteneriatul educațional ”Europa prin ochi de copil”, coordonat de prof. Lucica Țebrean, prof. Isabella-Maria Istrate, prof. Rybanna-Elena Sabin de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Sf. Andrei" Gura Humorului, împreună cu prof. Petronela Otilia Moroșan și prof. Iadwiga Pamparău, de la Școala Gimnazială “Krystyna Bochenek” Poiana Micului, și Uniunea Polonezilor din România ,,Dom Polski” Suceava. În cadrul parteneriatului, activitatea „9 Mai - Ziua Europei” s-a desfășurat la Uniunea Polonezilor din România  - Suceava, unde profesorii coordonatori, împreună cu elevii au organizat expoziția tematică ”La mulți ani, Europa!”, cât și un moment cultural-artistic, ”Europa la ceas aniversar”, în care elevii au audiat Imnul Uniunii Europene, au cântat melodii populare românești și poloneze, au dansat dansuri tradiționale și au recitat poezii. Elevii au vizitat cu această ocazie și sediul Uniunii Polonezilor din România ,,Dom Polski” Suceava, unde au primit revista Uniunii, cât și brățări cu drapelul Poloniei. Activitatea s-a încheiat cu o vizită la Cetatea de Scaun a Sucevei, unde elevii au făcut o incursiune în lumea domnitorului Ștefan cel Mare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Activități interactive de Ziua Europei, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Sf. Andrei".
 Vizualizări articol: 1289 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Activități interactive de Ziua Europei, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă "Sf. Andrei"1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei