Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
sâmbătă, 12 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 105 (6815)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9715 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5614 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Măsuri

Noua politică de aprovizionare cu masă lemnoasă a Holzindustrie Schweighofer, mult mai strictă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Holzindustrie Schweighofer şi-a luat angajamentul de a consolida industria sustenabilă a lemnului în România, şi în acest sens, în ianuarie 2017, compania a prezentat un plan de acţiune ale cărui măsuri sunt peste cerinţele legislaţiei în vigoare. Pentru o companie de prelucrare a lemnului, precum Holzindustrie Schweighofer, sprijinirea gestionării durabile a pădurii începe cu decizia de achiziţie. În conformitate cu principiile planului de acţiune, se arată într-un comunicat primit de la Holzindustrie Schweighofer, compania a actualizat şi a consolidat în mod semnificativ politica de aprovizionare cu masă lemnoasă.

Jürgen Bergner, membru în consiliul de administraţie al grupului Schweighofer, a precizat: „Scopul nostru este să reflectăm mai bine nevoile clienţilor noştri şi să răspundem preocupărilor diferitelor părţi interesate”. Noua politică este supusă unei perioade de consultare cu părţile interesate şi scopul acesteia este să indice în mod clar care sunt principiile de bază în activităţile de aprovizionare ale Holzindustrie Schweighofer. De asemenea, această politică include noi angajamente, în special în ceea ce priveşte ariile protejate, precum pădurile virgine.

În 2015, Holzindustrie Schweighofer a introdus politica „zero lemn din parcurile naţionale” care este menţinută. Jürgen Bergner a mai adăugat: „Parteneriatele şi relaţiile pe termen lung - în special cu furnizorii noştri - sunt esenţiale pentru Holzindustrie Schweighofer. Noua politică include acum reguli mai clare pentru suspendarea relaţiilor de afaceri sau excluderea partenerilor care nu respectă cerinţele noastre pentru o industrie sustenabilă a lemnului”. Această procedură a fost consolidată pentru a diminua şi pe viitor riscul aprovizionării cu lemn ce contravine politicii noastre.

 

Holzindustrie Schweighofer doreşte să iniţieze, să menţină şi să intensifice dialogul cu părţile interesate

O evaluare calitativă şi continuă a modului de administrare a pădurilor este importantă pentru gestionarea durabilă a acestora. Astfel, Holzindustrie Schweighofer se angajează ca începând cu anul 2025 să atingă obiectivul de a cumpăra doar lemn certificat şi să raporteze anual în mod public progresele realizate în acest scop. Holzindustrie Schweighofer doreşte să iniţieze, să menţină şi să intensifice dialogul cu părţile interesate, aspect pe care s-a pus şi va fi pus un accent deosebit.

Jürgen Bergner a mai arătat: „Apreciem toate opiniile pe care le-am primit de la diverşi factori interesaţi în ultimele luni. Pentru a arăta că dorim să comunicăm în mod deschis cu toate grupurile interesate, indiferent de punctul lor de vedere, publicăm, de asemenea, o declaraţie privind rolul şi responsabilitatea morală a companiei noastre în ceea ce priveşte aprovizionarea cu masă lemnoasă”. WWF şi Agent Green sunt doar câţiva dintre cei care şi-au exprimat punctul de vedere cu privire la noua politică şi la declaraţia privind rolul şi responsabilitatea morală a companiei în ceea ce priveşte aprovizionarea cu masă lemnoasă. Holzindustrie Schweighofer doreşte să demonstreze că a ajuns într-o nouă etapă în ceea ce priveşte implicarea sa în România pe teme de gestionare legală şi durabilă a pădurilor şi de comerţ cu material lemnos. Bergner a concluzionat:  „Suntem hotărâţi să încurajăm şi alte părţi interesate să se alăture iniţiativei privind o industrie sustenabilă a lemnului”.

 

Noile măsuri Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie sustenabilă

Noile măsuri Holzindustrie Schweighofer pentru o industrie sustenabilă a lemnului prevăd monitorizare prin GPS – transparenţă în lanţul de aprovizionare, iar firma susţine introducerea standardelor FSC® în România prin plata unui bonus de 10 lei/mc pentru buştenii certificaţi FSC®. În acelaşi timp HS susţine o mai bună consultare cu părţile interesate, audit cuprinzător realizat de renumitul grup Indufor, controale stricte pentru zone cu risc, dar şi o echipa de conformitate consolidată, cât şi renunţarea la furnizorii care nu respectă politica de achiziţii a firmei.

Holzindustrie Schweighofer nu acceptă lemn provenit din parcurile naţionale, promovează training de conformitate şi anticorupţie, şi a lansat proiectul multianual pentru reîmpădurirea suprafeţelor degradate Pădurea de Mâine, proiect prin care un milion de puieţi vor fi plantaţi pe terenuri cu dificultăţi de regenerare. Firma practică o politică de deschidere faţă de organizaţiile neguvernamentale şi este deschisă spre comunicare printr-o informare permanentă şi transparentă pe site-ul companiei www.schweighofer.ro.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noua politică de aprovizionare cu masă lemnoasă a Holzindustrie Schweighofer, mult mai strictă.
 Vizualizări articol: 1993 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 2 voturi
Noua politică de aprovizionare cu masă lemnoasă a Holzindustrie Schweighofer, mult mai strictă1.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei