Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
marţi, 8 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 101 (6811)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Posibile nereguli

Consilierii locali liberali contestă la Prefectura Suceava bugetul de venituri şi cheltuieli al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Nemulţumirile consilierilor locali liberali din Rădăuţi au atins o nouă bornă după ce bugetul de venituri şi cheltuieli al SC Servicii Comunale SA a fost votat după o şedinţă din care nu au lipsit controversele. Mai exact, la ultima şedinţă ordinară de Consiliu Local, din 26 aprilie 2018, unul din puncte a fost cel referitor la SC Servicii Comunale SA Rădăuţi. Dacă iniţial proiectul a picat pe motiv că nu s-a întrunit majoritatea cerută din numărul consilierilor aleşi, ulterior s-a revenit şi s-a decis ca proiectul să treacă după ce s-a considerat că este suficientă majoritatea voturilor consilierilor prezenţi la şedinţă.

Practic, liberalii vin cu mai multe acuzaţii şi consideră că legea a fost încălcată în mod grosolan. Toţi cei cinci aleşi liberali, respectiv Cătălin Miron, Dan Mutrescu, Vasile Codruţu Cojocar, Marius Costel Grijincu şi Cezar Ciprian Ţarevici, au semnat o hârtie pe care au transmis-o la Prefectura Suceava, prin care solicită verificarea legalităţii adoptării Hotărârii de Consiliu Local privind bugetul de venituri şi cheltuieli al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi.

Potrivit aleşilor liberali, aprobarea proiectului de buget pentru societatea amintită s-a realizat cu încălcarea articolului 45 din Legea 215/2001, mai exact „Se adoptă cu votul majorităţii consilierilor locali în funcţie următoarele hotărâri ale Consiliului Local: hotărârile privind bugetul local”.

Un alt aspect contestat este acela că pentru indicatorii economici financiari menţionaţi la capitolul „cheltuieli cu redevenţa pentru concesionarea bunurilor publice” este prevăzută suma zero pentru anul 2018.

„În atari condiţii, această hotărâre a Consiliului Local nu respectă hotărârea judecătorească nr. 4681 din 6.11.2017 pronunţată în dosarul nr. 2205/86/2016 al Tribunalului Suceava prin care s-a stabilit obligarea SC Servicii Comunale SA Rădăuţi la plata sumei de 6% din cifra de afaceri înregistrată în evidenţele contabile la activitatea de transport, distribuţie şi furnizare a energiei termice, sumă ce a fost calculată de Curtea de Conturi a României, Camera de Conturi Suceava, la valoarea de 2.921.748,56 de lei”, se arată în sesizarea trimisă de consilierii locali PNL din Rădăuţi către Prefectura Suceava.

Practic, aleşii liberali rădăuţeni ridică problemă încălcării nu doar a unei legi, ci şi a unei hotărâri judecătoreşti.

Consilierul Cătălin Miron, iniţiatorul acestei sesizări, spune că inadvertenţele în ceea ce priveşte relaţiile dintre Primăria Rădăuţi şi SC Servicii Comunale SA nu se opresc aici.

„Creanţa stabilită de Curtea de Conturi Suceava, de 25 milioane de lei, nu constituie vreo prioritate pentru SC Servicii Comunale SA, iar după cum se derulează lucrurile nu cred că intenționează să o achite vreodată Primăriei Rădăuţi. Această sumă uriaşă, fraudată de la buget, provine după ce Primăria a acceptat la plată facturi pentru activități economice fictive, aspect stabilit de comisarii Curţii de Conturi”, a opinat Cătălin Miron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierii locali liberali contestă la Prefectura Suceava bugetul de venituri şi cheltuieli al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi.
 Vizualizări articol: 1844 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 9 voturi
Consilierii locali liberali contestă la Prefectura Suceava bugetul de venituri şi cheltuieli al SC Servicii Comunale SA Rădăuţi5.059

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei