Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 98 (6808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Susţinere

Ioan Stan a salutat decizia Guvernului de a îmbunătăţi legislaţia privind achiziţiile publice

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a salutat decizia Guvernului României de a îmbunătăţi legislaţia privind achiziţiile publice. Ioan Stan a susţinut o declaraţie politică în care a amintit că premierul României anunţa în şedinţa de Guvern din data de 18 aprilie a.c. că trimestrul al doilea al acestui an va marca implicarea concretă a Guvernului în domeniul investiţiilor. „În virtutea acestui fapt, asigurarea unui cadru legislativ menit să, citez <ridice barierele în calea investiţiilor în România> era de la sine înţeles. Necesitatea modificărilor legislative la care mă refer s-a evidenţiat în urma discuţiilor purtate cu autorităţile locale, cu autorităţile centrale, cu investitorii”, a spus Ioan Stan. El a precizat că în acest sens, restructurarea Agenţiei Naţionale a Achiziţiilor Publice, dar şi a Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor vor fi de natură a reduce numărul de contestaţii şi, mai ales, vor determina scurtarea semnificativă a timpului de soluţionare a lor.

„Nu cred că există persoană, aflată prin natura funcţiei în situaţia de a angaja instituţia ori autoritatea în cadrul căreia activează într-un proces de achiziţie publică, să nu se fi confruntat cu împrejurări ce frizau absurdul în timpul licitaţiilor pentru contractarea obiectivului sau serviciului pentru care exista interes”, a spus senatorul PSD, care a adăugat „s-a exagerat în aşa măsură cu practica de a contesta  rezultatele licitaţiilor încât s-a ajuns la termene de soluţionare de ani de zile”.

El a dat ca exemplu şi situaţia de la noul spital din Fălticeni, unde lucrările au fost întârziate şi în urma contestaţiilor la licitaţiile organizate în decursul timpului. „Nu trebuie să trecem cu vederea nici situaţiile, deloc puţine, în care instituţia sau autoritatea contractantă a suferit însemnate pierderi de resurse financiare din acelaşi motiv al tergiversării contestaţiilor. Iată de ce salut iniţiativa Guvernului de a reconsidera cadrul legislativ în baza căruia se vor pune în practică achiziţiile publice”, a declarat Ioan Stan. El a amintit şi de faptul că una dintre condiţiile stabilite prin Acordul de parteneriat cu UE pentru folosirea fondurilor structurale aferente perioadei de programare financiară 2014-2020, de aproximativ 43 de miliarde de euro, vizează înfiinţarea unei unităţi de achiziţii centralizate, adică exact ce se urmăreşte prin înfiinţarea Oficiului Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC). Stan a mai explicat că stabilirea, prin Ordonanţă de Urgenţă, a unor termene ferme pentru luarea tuturor măsurilor administrative şi organizatorice necesare va asigura ONAC posibilitatea iniţierii de proceduri de atribuire centralizate începând cu 1 ianuarie 2019.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Ioan Stan a salutat decizia Guvernului de a îmbunătăţi legislaţia privind achiziţiile publice.
 Vizualizări articol: 1533 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 1.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 1.0 din 1 vot
Ioan Stan a salutat decizia Guvernului de a îmbunătăţi legislaţia privind achiziţiile publice1.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole făcăluită sau bătută – versiunea cu afumătură Minunată este fasolea bătută pregătită în versiunea sa de post, dar în această variantă este de-a dreptul irezistibilă… Secretul este să o pregătim numai din boabe uscate, nu din cele gata fierte în conservă. Durează mai... Citeşte