Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 4 mai 2018 - Anul XXIII, nr. 98 (6808)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Întrebare

Deputatul Ioan Balan vrea să ştie când se vor achita drepturile băneşti promise mai multor categorii de angajaţi

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan s-a adresat ministrului Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, de la care doreşte să afle mai multe răspunsuri legate de reaşezarea salariilor din sectorul public şi, mai ales, de momentul în care promisiunile actualului guvern se vor şi materializa. O parte din salariaţi ar fi trebuit să beneficieze deja de măririle salariale promise, dar chiar dacă acest lucru trebuia să intre în vigoare, în realitate lucrurile stau cu totul altfel.

Potrivit deputatului sucevean, de aceste drepturi şi beneficii ar fi trebuit să beneficieze mai multe categorii de salariaţi, iar aceste drepturi sunt următoarele: plata orelor suplimentare prestate peste programul normal de lucru, precum şi munca prestată în zilele de sărbători legale, repaus săptămânal şi în alte zile în care, în conformitate cu legea, nu se lucrează, pentru care compensarea cu timp liber nu este posibilă; premii de excelenţă pentru personalul care a participat direct la obţinerea unor rezultate deosebite în activitatea instituţiilor sau autorităţilor publice; obligația potrivit căreia ordonatorii de credite să acorde o indemnizaţie de vacanţă; indemnizaţii de hrană la nivelul anual a două salarii de bază minime brute pe ţară garantate în plată, precum şi altele.

„Prin Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 90/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, modificarea şi completarea unor acte normative şi prorogarea unor termene mare parte dintre beneficiile cuvenite angajaţilor din sectorul public au fost amânate în implementare pentru anul 2018. Asta deşi cu ocazia adoptării Legii nr.153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, Guvernul a dat asigurări că elementele cuprinse în lege vor fi respectate de Guvern”, a arătat Ioan Balan.

În acest context, parlamentarul sucevean i-a cerut ministrului Lia Olguţa Vasilescu să avanseze un termen cert la care se vor acorda personalului bugetar premii de excelenţă, indemnizaţii de vacanţă sau indemnizaţii de hrană.

De asemenea, Ioan Balan a avut şi câteva întrebări către ministrul Muncii, respectiv: „Când va începe efectiv distribuirea tichetelor valorice de vacanţă pentru personalul din sistemul public de învăţământ? Fac precizarea că fostul ministrul al educaţiei, domnul Liviu Pop, avansase luna martie pentru acordarea acestor drepturi, tocmai pentru ca profesorii şi învăţătorii să poată să îşi poată planifica în mod optim vacanţa de vară. În condiţiile în care în cea mai mare parte a instituţiilor publice munca suplimentară fie nu poate fi compensată cu timp liber, fie compensarea cu timp liber afectează plătitorul de taxe, adică cetăţeanul (cereri soluţionate cu întârziere, ghişee aglomerate, întârzieri în relaţia cu autorităţile statale), vă rog să precizaţi când anticipaţi ca orele suplimentare efectuate vor fi plătite către angajaţi”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan vrea să ştie când se vor achita drepturile băneşti promise mai multor categorii de angajaţi.
 Vizualizări articol: 2071 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
Deputatul Ioan Balan vrea să ştie când se vor achita drepturile băneşti promise mai multor categorii de angajaţi5.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Fasole făcăluită sau bătută – versiunea cu afumătură Minunată este fasolea bătută pregătită în versiunea sa de post, dar în această variantă este de-a dreptul irezistibilă… Secretul este să o pregătim numai din boabe uscate, nu din cele gata fierte în conservă. Durează mai... Citeşte