Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 86 (6796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9756 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6134 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Dor de ducă

Solicitările de paşapoarte au crescut cu peste 33% faţă de primul trimestru din 2017

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Numărul de solicitări pentru paşapoarte în judeţul Suceava a crescut semnificativ în primele trei luni ale acestui an, faţă de perioada similară a anului trecut. Prefectura Suceava a informat, ieri, printr-un comunicat de presă, că la nivelul Serviciului Public Comunitar pentru Eliberarea şi Evidenţa Paşapoartelor Simple (SPCEEPS) Suceava, numărul total al cererilor soluţionate a crescut cu 33,5%, de la 13.720 cereri soluţionate în primul trimestru din 2017, la 18.311 cereri soluţionate în acelaşi interval de timp din acest an.

La ghişeele SPCEEPS au fost preluate 15.287 de cereri pentru eliberarea paşapoartelor, din care 8.515 cereri pentru paşapoarte simple electronice, iar 6.772 de cereri – pentru paşapoarte simple temporare.

Pentru cetăţenii din municipiul Rădăuţi şi din localităţile învecinate a funcţionat un punct de lucru mobil la Rădăuţi, săptămânal, în fiecare zi de marţi. Prin acest punct de lucru, în perioada 1 ianuarie 31 martie a.c. s-au preluat 968 cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi s-au eliberat 849 de acelaşi tip.  

Raportat la numărul de cereri pentru eliberarea paşapoartelor electronice simple, numărul celor preluate prin punctul de la Rădăuţi reprezintă o pondere de 11,4%, iar numărul total de cereri, 6,3%.

În total, în trimestrul I al anului 2018 au fost soluţionate, validate şi aprobate 18.311 cereri, din care 15.287 prin ghişeu, iar 3.024 prin misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României în străinătate.  

În perioada la care se face referire, au fost emise 14.861 de paşapoarte, din care 6.764 de paşapoarte simple temporare, iar 8.097 paşapoarte simple electronice.

Prin ghişeul de eliberări paşapoarte al serviciului s-au eliberat şi livrat către solicitanţi 13.051 de paşapoarte simple, din care 6.763 de paşapoarte simple temporare, iar 6.288 de paşapoarte simple electronice. Un număr de 793 de paşapoarte simple electronice au fost livrate prin curier.

 

La misiunile şi oficiile consulare ale României în străinătate se obţin doar paşapoarte simple electronice

„Comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în trimestrul I din 2018 indicatorii statistici arată o creştere semnificativă a numărului de solicitări. Astfel, numărul total de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple electronice şi temporare, preluate prin ghişeul serviciului, a crescut cu 3.939 de cereri, ceea ce înseamnă o creştere de 34,7%”, se subliniază în comunicat.

Numărul cererilor pentru eliberarea paşapoartelor electronice a crescut cu 1.616, iar cel pentru paşapoartele simple temporare, cu 2.323. Numărul paşapoartelor temporare eliberate a crescut cu 1.378.

Numărul total al cererilor soluţionate de SPCEEPS Suceava, prin ghişeu şi misiuni diplomatice, a crescut cu 33,5%, de la 13.720 la 18.311.

Raportat la trimestrul IV al anului 2017, indicatorii arată, de asemenea, creşteri semnificative la numărul total de cereri pentru eliberarea paşapoartelor simple şi electronice, prin ghişeul serviciului, creşterea fiind de 25 la sută.

Comunicatul remis de prefectură mai arată că, la regimul paşapoartelor, în primul trimestru al anului trecut au fost sancţionate contravenţional 104 persoane şi au fost constatate două infracţiuni, fiind sesizate organele de urmărire penală ca urmare a stabilirii elementelor constitutive ale infracţiunii de fals de identitate şi uz de fals.

La nivelul SPCEEPS Suceava activitatea de preluare cereri şi documente şi de soluţionare a acestora se desfăşoară prin ghişeul serviciului pentru paşapoarte simple electronice şi temporare şi prin misiunile şi oficiile consulare ale României în străinătate pentru paşapoarte simple electronice.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Solicitările de paşapoarte au crescut cu peste 33% faţă de primul trimestru din 2017.
 Vizualizări articol: 1157 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Solicitările de paşapoarte au crescut cu peste 33% faţă de primul trimestru din 20170.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei