Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
miercuri, 18 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 86 (6796)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,971 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,5892 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Politic

Deputatul Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Finanțelor Publice pe tema sistemului de plată defalcată a TVA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul PNL Dumitru Mihalescul, deputat ales în circumscripția electorală nr.35 Suceava, i-a solicitat ministrului Finanțelor Publice, Eugen Orlando Teodorovici, o evaluare după primul trimestru a sistemului de plată defalcată a TVA. Parlamentarul sucevean arată că prin Ordonanța de Guvern nr. 23/2017 s-a introdus în România sistemul de plată defalcată a TVA, în scopul declarat al diminuării fraudei fiscale în domeniu. În fundamentarea acestei măsuri, Guvernul susținea că România ,,deține un record negativ între statele membre în ceea ce privește gap-ul de TVA, respectiv de 37,89%, la nivelul anului 2014, și în creștere față de anii anteriori (37,16% în 2011, 36,70% în 2012 și 34,49% în 2013).”. Dumitru Mihalescul mai arată că prin această măsură, Guvernul declara că urmăreşte să reducă diferențele dintre valorile TVA declarate și neplătite de agenții economici, reducerea fraudei fiscale, precum și evitarea incapacității de recuperare a obligațiilor fiscale în cazul în care agentul economic recurge la procedura falimentului, a insolvenței sau apelează la tertipuri de optimizare fiscală. "În forma inițială a Ordonanței, Guvernul estima venituri suplimentare din TVA la nivelul a miliarde de lei anual. Apoi, în forma în care Ordonanța a fost adoptată de Parlament, cu modificări și completări, numărul de agenți economici înrolați în acest sistem s-a redus substanțial, deoarece plata defalcată a fost orientată exclusiv către zonele și agenții economici cu risc de neplată", a declarat deputatul.

 

Mihalescul i-a solicitat ministrului Teodorovici unele statistici din primul trimestru

Deputatul PNL spune că deși poate părea prematură evaluarea acestei măsuri, luând în considerare creșterea stresului birocratic pentru mulți agenți economici din România, îi solicită ministrului Teodorovici unele statistici înregistrate în primul trimestru din acest an, mai exact, care a fost numărul de agenți economici înrolați în sistemul de plată defalcată a TVA la data de 31 martie 2018, câți dintre aceștia s-au înrolat voluntar și câți au fost înrolați ca urmare a prevederilor Ordonanței nr.23/2017. În același timp, deputatul PNL Dumitru Mihalescul îi mai cere ministrului Finanțelor Publice să-i precizeze care este impactul, după primul trimestru, al măsurii de plată defalcată a TVA, mai exact, sume suplimentare atrase la buget, reducerea gap-ul pentru TVA și reducerea fraudei fiscale.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Finanțelor Publice pe tema sistemului de plată defalcată a TVA.
 Vizualizări articol: 1323 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Dumitru Mihalescul l-a interpelat pe ministrul Finanțelor Publice pe tema sistemului de plată defalcată a TVA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei