Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 84 (6794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Campionat naţional

Locul I și calificare la Bruxelles pentru eleve de la „Petru Rareș”, la Campionatul de dezbateri în limba franceză

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Echipajul Colegiului Naţional "Petru Rareș" Suceava, format din Andreea Gînga (clasa a X-a),Cristina Țibu (clasa a X-a), Iuliana Teodora Juncu (clasa a XI-a)și Daria Moscvinţeva (a XI-a), s-a calificat în finala Campionatului de dezbateri în limba franceză, cu tema "Schimbări climatice", de la Bruxelles, din perioada 14 - 16 mai.

Etapa naţională a campionatului, organizat de Facultatea de Știinţe Politice a Universităţii din București, s-a desfășurat pe 14 aprilie, colegiul sucevean fiind reprezentat de două echipe coordonate de prof. Laurica Ciurari.

În total, au intrat în concurs opt echipaje din cadrul liceelor bilingve din ţară, dar și elevi ai Liceului Francez "Anna de Noailles".

Fiecare dezbatere a presupus o confruntare pe o anumită temă, între două echipe, pro şi contra, şi un arbitru care a decis care parte a fost mai convingătoare.

Temele („moţiuni”, în limbajul dezbaterilor) au fost provocatoare și de actualitate și au vizat subiecte legate de schimbările climatice: "Ar trebui interzisă producţia de ulei de palmier?", "Ar trebui să suspendăm relaţiile cu ţări care nu respectă Acordul de la Paris?", "Este interzicerea glifosatului benefică mediului?".

Cele trei moţiuni au fost pregătite în avans, iar în ziua competiţiei a fost trasă la sorţi moţiunea pentru fiecare echipă.

„A fost o experienţă frumoasă și inedită pentru elevele noastre, un bun exerciţiu pentru cele care se pregătesc să susţină examenul DELF, un imbold pentru a aprofunda limba franceză și o bucurie, cu atât mai mult cu cât concursul a fost unul dur, cu un nivel de dificultate ridicat. De asemenea, înainte de concurs, elevele au participat la un atelier interesant și util, susţinut de profesorii de la Facultatea de Știinţe Politice”, a arătat prof. Laurica Ciurari.

Aceasta a menţionat că etapa competiţiei de la Bruxelles este sponsorizată de Comisia Europeană, iar pe lângă concurs, elevii vor avea parte și de vizite la instituţiile europene.

Al doilea echipaj al Colegiului „Petru Rareș” Suceava, format din Ioana Gabor, Daniela Gușă, Raluca Craciun și Diana Ciobanu, a obţinut menţiune.
Precizam că toţi cei opt reprezentanţi ai colegiului sucevean sunt elevi ai secţiilor bilingve română-franceză, filologie și matematică-informatică. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Locul I și calificare la Bruxelles pentru eleve de la „Petru Rareș”, la Campionatul de dezbateri în limba franceză.
 Vizualizări articol: 1595 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Locul I și calificare la Bruxelles pentru eleve de la „Petru Rareș”, la Campionatul de dezbateri în limba franceză0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei