Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 84 (6794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6625 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   3 imagini |   ø fişiere video

Pe scena teatrului ”Matei Vișniec”

Horia Mihail aduce "Pianul Călător" la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Vineri, 20 aprilie, de la ora 19:00, Teatrul Municipal ”Matei Vișniec” Suceava va fi gazda unui concert extraordinar susținut de pianistul Horia Mihail, în cadrul turneului „Pianul călător”.

Prețul unui bilet este de 15 lei, iar cei interesați pot face rezervări la numărul de telefon: 0759048677 sau la adresa bilete@teatrulmateivisniec.ro.

Program muzical: W. A. Mozart: Sonata nr. 11 în la major, KV 331/300i, Alla turca; Ludwig van Beethoven: Sonata nr. 14, op. 27 nr. 2 în do diez minor –Sonata lunii; R. Schumann: Kinderszenen, op. 15; George Enescu: Rapsodia I (prelucrare de George Enescu).

În perioada 9 aprilie – 7 mai, celebrul pianist român Horia Mihail susține 18 recitaluri în 17 orașe din țară. "Pianul călător", ediția a opta, marchează 100 de ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, prilej cu care Horia Mihail a pregătit o serie de piese celebre de Mozart, Beethoven, Schumann şi George Enescu.

Începând din 2011, Horia Mihail a vizitat zeci de oraşe din ţară însoţit de pianul călător sau cântând pe pianele din oraşele în care a ajuns.

 Povestea pianului călător a ajuns în 2018, anul Centenarului României, şi a venit momentul unui binemeritat „Best of”, turneu în care Horia Mihail şi prietenul său, Pianul Călător, ne invită să ascultăm sau să reascultăm celebra Sonata "Alla turca" de Mozart, inclusă în turneul "100% Mozart" din 2014, sau la fel de celebra "Sonata lunii" de Beethoven, din turneul anului 2013 – dar şi o lucrare pe care nu a mai prezentat-o în acest context, "Kinderszenen" de Schumann. În final, surpriza vine cu Rapsodia Română nr. 1, în transcripţia pentru pian a lui George Enescu însuşi.

Potrivit lui Horia Mihail, „<Pianul Călător> 2018 e o ediție specială – în sensul că a opta aniversare a <Pianului Călător> în această formulă se suprapune cu cea de-a 100-a aniversare a Marii Uniri. O aniversare reprezintă – în afară de sărbătoare și bucurie – un moment de reflecție, în care ne analizăm, cântărim ce a fost bine, ce a fost rău, ne evaluăm prezentul şi să ne gândim cum vom aborda timpul care vine. Sunt convins că mulți dintre români abordează acest moment, <România – 100>, într-un mod cât se poate de coerent, pragmatic, încercând să evite efuziuni care uneori nu își au rostul. Momentul 1918 este crucial pentru dezvoltarea României ca un stat național unitar, poate cel mai important eveniment din istoria națiunii noastre”.

Producători: Accendo, The Culture Hub, Pro Contemporania, coproducatori: Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional.

Detalii pe https://www.facebook.com/pianulcalatorhoriamihail/.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Horia Mihail aduce "Pianul Călător" la Suceava.
 Vizualizări articol: 1462 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Horia Mihail aduce "Pianul Călător" la Suceava0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei