Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 16 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 84 (6794)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Ediţia a II-a

Concursul şcolar „Savanţi români în slujba omenirii“, la Colegiul „Petru Muşat“

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În Sala de festivităţi a Colegiului Tehnic „Petru Muşat“ Suceava a avut loc săptămâna trecută a doua ediţie a Concursului Şcolar Judeţean Interdisciplinar de Ştiinţă şi Tehnică „Savanţi români în slujba omenirii“, din cadrul proiectului cu acelaşi nume, desfăşurat în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava şi cu Universitatea „Ştefan cel Mare“ Suceava. Scopul acestor întâlniri, au spus iniţiatoarele acestui proiect, prof. Mihaela Ţiculeanu-Ciurlică şi prof. Valentina Filip, este acela de a aduce în actualitate personalităţi româneşti reprezentative pentru ştiinţă, minţi geniale cu spirit întreprinzător, oameni inventivi, cu o nestăvilită dorinţă şi putere de muncă, recunoscuţi pe plan internaţional, dar lăsaţi oarecum în uitare.

 

Peste 50 de elevi din clasele a IX-a şi a X-a, înscrişi la mai multe secţiuni

În deschiderea concursului au luat cuvântul prof. dr. Maria Teodoreanu, directorul instituţiei gazdă, şi inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Suceava prof. dr. ing. Cristian Cuciurean, care au evidenţiat importanţa unei astfel de iniţiative, precum şi prof. Mihaela Ţiculeanu, care a amintit faptul că, anul acesta, elevii au fost chemaţi „să dea mâna şi să se împrietenească“ cu oamenii de ştiinţă: inginerul George Constantinescu, inginerul Dimitrie Leonida, bacteriologul Victor Babeş, doctorul Gheorghe Marinescu, fizicianul Dragomir Hurmuzescu şi chimistul Gheorghe Spacu.

La secţiunile PPT/film, poster/afiş/colaj, respectiv eseu, s-au înscris şi au participat peste 50 de elevi din clasele a IX-a şi a X-a, din şcoli din municipiul Suceava şi din judeţ. Remarcabilă a fost participarea elevilor Daniel Ignătescu şi Alexandru Ignătescu din clasa a VII-a, de la Şcoala Gimnazială Nr. 1 Suceava, care prin intermediul unui proiect PPT au redat activitatea ştiinţifică a lui Victor Babeş.

 

Momente artistice

Prezentările au fost secondate de scurte momente artistice, susţinute de eleva Nadiia Preskure, din clasa a XI-a, de la Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu“ Suceava, grupul vocal „Româncuţele“, de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat“ Suceava, coordonat de prof. Elena Stănescu, şi Sebastian Djurj, din clasa a IX-a, de la Colegiului Tehnic „Petru Muşat“ Suceava. Un moment deosebit a fost intrarea în scenă a personajelor Victor Babeş şi Gheorghe Marinescu, interpretate de elevele Luiza Scripcariu şi Andreea Capusneac, din clasa a IX-a, de la Colegiului Tehnic „Petru Muşat“ Suceava, precum şi cea a lui Dimitrie Leonida, interpretat de elevul Silvestru Grădinaru, din clasa a XI-a, de la Colegiului Tehnic „Petru Muşat“ Suceava, care au fost coordonaţi de prof. Mihaela Ţiculeanu-Ciurlică, prof. Andreea Filip şi prof. Valentina Filip.

Premierea şi cuvântul de încheiere au aparţinut prof. univ. dr. ing. Dan Milici, de la Facultatea de Inginerie Electrică a Universităţii „Ştefan cel Mare“Suceava. Acesta a felicitat concurenţii şi a subliniat importanţa scoaterii în evidenţă nu doar a realizărilor ce ţin de latura inovatoare, ştiinţifică a acestor savanţi, ci şi pe cele care ţin de personalitatea, respectiv latura umană a acestora.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Concursul şcolar „Savanţi români în slujba omenirii“, la Colegiul „Petru Muşat“.
 Vizualizări articol: 1385 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Concursul şcolar „Savanţi români în slujba omenirii“, la Colegiul „Petru Muşat“0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei