Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 75 (6785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   4 imagini |   ø fişiere video

Centenar

Şcoala Gimnazială „Miron Costin” a sărbătorit 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Suceava a deschis marţi, 27 martie, seria manifestărilor circumscrise Anului Centenar, sărbătorind Ziua Unirii Basarabiei cu România, primul Centenar al Marii Uniri din anul 1918.

S-au desfăşurat activităţi diverse atât la clasele primare, cât şi la cele gimnaziale. Holurile şcolii au fost împânzite cu mesaje legate de acest eveniment, prin implicarea membrilor Consiliului Şcolar al Elevilor. Au fost realizate panouri cu informaţii istorice, iar în cadrul orelor de desen elevii şi-au dovedit talentul, pictând însemnele României Mari.

Echipa de proiect a fost numeroasă, fiind coordonată de directorul unităţii - prof. Dumitru Moraru, de prof. Aurelia Morar şi de prof. Elena Adrobotoaei, coordonator de proiecte şi programe educative la nivelul şcolii. Alături de ei s-au implicat profesorii diriginţi şi învăţători de la clasele a II-a, a III-a şi a IV-a.

„Zâmbetele de pe feţele copiilor, frumuseţea portului naţional, bogăţia de informaţii culturale şi istorice fac din această activitate un real succes şi transmite îndemnul ca, în fiecare zi, să trăim româneşte, să iubim româneşte, să ne îmbrăcăm româneşte, să simţim româneşte!”, au transmis organizatorii.

Aceştia au trimis redacţiei Monitorului de Suceava câteva rânduri din partea elevei Ariadna Jacot, din clasa a VII-a B, din Republica Moldova, venită la Şcoala „Miron Costin” din anul şcolar 2017-2018.

Interviul este realizat de elevii Matei Pişta (clasa a VIII-a A), Eliza Ciornohac (clasa a VIII-a B) şi Amalia Alexandrovici (clasa a VII-a D).

„Am venit în Suceava, din Sângerei, un raion destul de mic, în care nu erau multe locuri în care să-ţi petreci timpul, iar acest oraş mi s-a părut grozav de frumos, deoarece este cu mult mai mare şi are multe locuri frumoase şi atractive (parcuri, muzee, şcoli, mall). Părinţii mei au locuit în Suceava aproximativ 7 ani, iar fratele meu mai mare a fost născut aici.

Pentru că le-a plăcut foarte mult acest oraş, au decis să ne mutăm şi aşa am venit la Şcoala Gimnazială <Miron Costin>, unde m-am acomodat foarte repede datorită colegilor şi profesorilor primitori. Mă simt ca acasă şi pot să zic că sunt mulţumită că sunt aici. Sistemul de învăţământ nu este foarte diferit. Totuşi, la şcoala din Moldova mi s-a părut puţin mai greu, deoarece aveam foarte multe teme pentru acasă şi aveam de învăţat din cărţi cu multe pagini. Profesorii erau de treabă, iar şcoala era foarte bine dotată, dar, în rest, sunt multe avantaje la şcoala din Suceava, deoarece sistemul de învăţământ e mai simplu şi pe măsura puterilor noastre, iar profesorii sunt înţelegători. Nu există diferenţe foarte mari între cele două locuri, sărbătorile sunt asemănătoare, cu excepţia Crăciunului, care se sărbătoreşte pe 7 ianuarie. Acolo, oamenii nu sunt foarte vorbăreţi, dar sunt primitori, ospitalieri. Sunt fericită că am ajuns la această şcoală, alături de oameni frumoşi, colegi şi profesori, şi sper ca şi ei să fie mândri de mine, deoarece mă străduiesc din toată inima", au fost gândurile elevei Ariadna Jacot. 

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Şcoala Gimnazială „Miron Costin” a sărbătorit 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România.
 Vizualizări articol: 1733 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Şcoala Gimnazială „Miron Costin” a sărbătorit 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei