Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 75 (6785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

CERTeLab

Laboratorul de compatibilitate electromagnetică al USV a fost reacreditat

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

În cadrul Universităţii „Ștefan cel Mare” Suceava (USV) funcţionează laboratorul de compatibilitate electromagnetică CERTeLab, USV fiind

printre puţinele unităţi din România care au dreptul de a certifica produsele cu privire la standardele de compatibilitate electromagnetică.

Potrivit reprezentanţilor USV, laboratorul de compatibilitate electromagnetică CERTeLab al USV, acreditat pentru prima dată în anul 2009, a fost reacreditat de către RENAR, conform normelor SR EN ISO/CEI 17025:2005. Noul certificat de acreditare - LI 1163/2018 - este valabil pentru perioada 5 martie 2018 – 4 martie 2022.

”Laboratorul este acreditat pentru încercări de imunitate la perturbaţii radiate RF, imunitate la descărcări electrostatice, imunitate la scăderi de tensiune, imunitate la întreruperi de scurtă durată şi variaţii de tensiune, precum și măsurări de perturbaţii radiate RF și perturbaţii conduse la porturile de alimentare de la reţea. Echipamentele pentru care se pot efectua încercări sunt cele din categoriile pentru tehnologia informaţiei, echipamente electrice şi electronice utilizate în medii rezidenţiale, comerciale şi uşor industriale, echipamente electrice şi electronice utilizate în medii industriale, echipamente de transmisie de bandă largă în 2,4 GHz, echipamente pentru reţele de telecomunicaţii, echipamente de mică distanţă. Totodată, comparările interlaboratoare, la care laboratorul CERTeLab participă periodic, asigură menţinerea nivelului de competenţă și dau încredere că valorile măsurate se încadrează în incertitudinea declarată. În regim neacreditat, pot fi efectuate și alte încercări, la solicitarea dezvoltatorilor și importatorilor de echipamente electrice și electronice”, se arată într-un comunicat de presă remis de Universitate.

Sprijinul potenţial pe care USV îl poate oferi industriei electronice din România este unul substanţial, dat fiind că în CERTeLab pot fi efectuate încercări la standarde internaţionale, de către un personal calificat, folosind echipamente performante și calibrate periodic, încercări pentru care se evită deplasările costisitoare la laboratoare similare din statele UE.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Laboratorul de compatibilitate electromagnetică al USV a fost reacreditat.
 Vizualizări articol: 1345 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 2 voturi
Laboratorul de compatibilitate electromagnetică al USV a fost reacreditat5.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei