Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 75 (6785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9765 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6373 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Somaţie

Consilierul local Cătălin Miron îi cere primarului din Rădăuţi să nu mai vândă locuinţe la preţul unui garaj de tablă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Consilierul local PNL Cătălin Miron a lansat o somaţie publică primarului din Rădăuţi, căruia îi cere să stopeze vânzarea de imobile la preţuri echivalente cu cele la care se comercializează un garaj de tablă. Consilierul liberal afirmă că primarul Nistor Tătar aduce în aproape fiecare şedinţă de Consiliu Local astfel de proiecte, iar pentru a acoperi această afacere necurată se foloseşte de o serie de rapoarte de expertiză.

„Principala ocupaţie a primarului municipiului Rădăuţi este înstrăinarea, la preţuri derizorii a imobilelor proprietatea UAT. S-a ajuns astfel ca cele mai multe case de locuit să fie evaluate, cu ajutorul experţilor ANEVAR agreaţi de conducerea Primăriei Rădăuţi, la preţuri cuprinse între 2.000 – 4.000 de euro, preţuri echivalente cu cele ale garajelor din tablă din oraş. Aceste preţuri extrem de mici nu ţin cont absolut deloc de valoarea reală a imobilelor înstrăinate şi reprezintă o sfidare la adresa cetăţenilor municipiului Rădăuţi”, a arătat Cătălin Miron.

În acest context, consilierul liberal crede că păstrându-se aceeaşi unitate de măsură, taxele şi impozitele locale ar trebui calculate plecând de la preţurile de referinţă din vânzarea acestor imobile aparţinând Primăriei Rădăuţi.

În opinia lui Cătălin Miron, actualul primar pare a fi prizonierul vechilor metehne moştenite din vremea când se afla la conducerea SC Servicii Comunale SA Rădăuţi, unitate pe care a condus-o discreţionar mai mulţi ani.

„Înstrăinările de proprietăţi imobiliare ale municipiului Rădăuţi la preţuri derizorii trebuie oprite imediat iar cei vinovaţi trebuie să răspundă. Primarul Nistor Tatar obţine în prima jumătate a mandatului său două realizări istorice: devalizarea bugetului local cu 25 de milioane de lei şi vânzări de proprietăţi imobiliare ale municipiului Rădăuţi la preturi de rulote second-hand. Cred că este necesar ca şi domnul primar să înţeleagă că are obligaţia să-şi asume promisiunile făcute în campania electorală, de modernizare a municipiului Rădăuţi, a infrastructurii stradale care este dezastruoasă. Asta fără să mai amintim de bazinul de înot, investiţie de care domnul Nistor Tătar a uitat cu desăvârşire”, a conchis consilierul local Cătălin Miron.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilierul local Cătălin Miron îi cere primarului din Rădăuţi să nu mai vândă locuinţe la preţul unui garaj de tablă.
 Vizualizări articol: 2161 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 4.69/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 4.7 din 13 voturi
Consilierul local Cătălin Miron îi cere primarului din Rădăuţi să nu mai vândă locuinţe la preţul unui garaj de tablă4.7513

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei