Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 apr 2018 - Anul XXIII, nr. 75 (6785)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,973 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6085 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   2 imagini |   ø fişiere video

Asociere

A fost reînființată filiala județeană a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

La finele săptămânii trecute, la Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV), a avut loc Adunarea de reînființare a filialei judeţene Suceava a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România și au fost organizate alegerile pentru desemnarea conducerii filialei. Menționăm că la nivelul zonei Rădăuți funcționează o filială condusă de prof. Ionel Mitrofan, cadru didactic la Şcoala Gimnazială ,,Dimitrie Cantemir” Rădăuţi.

În cadrul întâlnirii, prof. Anişor Vasiliu, inspector de istorie în cadrul Inspectoratului Școlar Suceava, a transmis cuvântul de salut al prof. univ. dr. Bogdan Murgescu, președintele Societăţii de Ştiinţe Istorice din România.

„Societatea de Științe Istorice din România, care este cea mai cuprinzătoare asociație profesională din domeniul istoriei, cuprinzând deopotrivă profesori din învățământul gimnazial și liceal, cercetători, profesori universitari, arhiviști, muzeografi, studenți și alți iubitori ai istoriei, salută inițiativa colegilor suceveni de a reînființa filiala SȘIR de la Suceava și de a reînnoda o tradiție care a fost foarte bogată în trecut. Sunt convins de faptul că atât prin eforturi proprii, cât și în cooperare cu filiala deja existentă de la Rădăuți, colegii suceveni vor putea contribui semnificativ la îmbogățirea cunoașterii istorice, atât în ceea ce privește Bucovina, cât și în ceea ce privește ansamblul istoriei naționale și universale”, a transmis președintele Societăţii.

Pe baza propunerilor formulate, în urma votului exprimat de participanți, președinte a fost ales prof. univ. dr. Ştefan Purici, prorector al USV, vicepreşedinte - prof. Anişor Vasiliu, inspector istorie, secretar-trezorier: Valentin Niga Buda - Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava. Biroul (Consiliul) de conducere este alcătuit din conf. univ. dr. Florin Pintescu - USV, prof. Liliana Bilan - Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, prof. dr. Radion Palaghia - Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni, prof. Mircea Strugariu - Şcoala Gimnazială „Petru Comarnescu” Gura Humorului, prof. Ciprian Vrînceanu - Liceul Teoretic „Ion Luca” Vatra Dornei.

 

Simpozion național

Reînființarea filialei județene a fost precedată de prima ediție a Simpozionului Naţional „Probleme metodico-ştiinţifice în învăţământul istoric gimnazial şi liceal. Unirea Basarabiei cu România”. Organizat de Facultatea de Istorie și Geografie, bucurându-se de participarea a circa 60 de cadre didactice din învățământul preuniversitar, simpozionul a fost deschis de prof. univ. dr. Ştefan Purici și prof. Anişor Vasiliu. În fața profesorilor de istorie din întreg județul Suceava au susținut comunicări: Florin Pintescu, Rodica Cozaciuc - Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, Ștefan Purici, Ciprian Vrînceanu - Liceul Teoretic „Ion Luca’’ Vatra Dornei, Petrică Ciocan - Colegiul Naţional „Dragoş Vodă“ Câmpulung Moldovenesc, Marian Olaru - Colegiul Naţional „Eudoxiu Hurmuzachi“ Rădăuţi, Didina Petrişor - Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, Radion Palaghia - Colegiul Tehnic „Mihai Băcescu” Fălticeni.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului A fost reînființată filiala județeană a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România.
 Vizualizări articol: 1471 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
A fost reînființată filiala județeană a Societăţii de Ştiinţe Istorice din România0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei