Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 30 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 73 (6783)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9763 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6386 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Cu stângu-n dreptul

Scoaterea la licitaţie a terenurilor de păşunat, “trântită” de PSD, cu riscul ca fermierii să piardă fondurile APIA

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Un proiect de hotărâre aşteptat cu nerăbdare de crescătorii de animale din municipiul Suceava, care au nevoie de spaţii de păşunat, a stârnit numeroase discuţii în şedinţa de ieri a Consiliului Local, fiind respins, dar şi aprobat, chiar în aceea zi.

Proiectul prin care se scot la licitaţie publică o serie de parcele de teren, cu destinaţia de pajişte – păşune naturală, a fost criticat de reprezentanţii PSD deoarece terenuri din aceeaşi zonă sunt scoase la licitaţie separat, împărţite pe parcele cadastrale, în loc să fie licitate toate laolaltă, în câteva parcele mari.

Degeaba au explicat reprezentanţii executivului – primarul Ion Lungu şi secretarul Ioan Ciutac, că “împărţirea” pe parcele s-a făcut în corelare cu numărul de animale ale solicitanţilor, astfel încât fiecare din ei să poată concesiona suprafaţa de care are nevoie pentru a le hrăni.

“N-au decât să le ia pe toate unul-doi, iar restul să vină să se înţeleagă cu aceştia să îşi pască animalele pe terenurile acestora”, au spus reprezentanţii PSD, care au trântit proiectul, spunând că în forma actuală se vor isca conflicte dacă trece oaia unuia la vitele celui de pe o parcelă învecinată.

Numai că varianta propusă de ei a fost cea în care s-au scos la licitaţie terenurile anul trecut, iar rezultatul a fost dezastruos. Fermierii au suprasolicitat între ei, s-au iscat adevărate conflicte, iar ulterior au constatat că nu au cum să plătească şi s-a ajuns şi la anularea contractelor, toate părţile având doar de pierdut.

Respingerea scoaterii la licitaţie a terenurilor de păşunat a stârnit disperarea mai multor crescători de animale care au fost prezenţi în sală, la şedinţă, consilierul local Mihai Flutur semnalând faptul că prin decizia luată, toţi sunt condamnaţi să piardă fondurile APIA nu doar pentru terenuri, ci chiar şi pentru animale, existând chiar şi posibilitatea aplicării unor penalităţi pe o durată de trei ani.

Tocmai de aceea, realizând greşeala făcută, chiar şi cei care au votat contra au acceptat să fie convocată o nouă şedinţă, “de îndată”, la un sfert de oră după ce s-a terminat şedinţa ordinară, iar după ce au adăugat un mic amendament, privind delimitarea parcelelor, pentru a nu se isca confuzii, proiectul de hotărâre a fost aprobat de către toţi cei 23 de consilieri locali.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Scoaterea la licitaţie a terenurilor de păşunat, “trântită” de PSD, cu riscul ca fermierii să piardă fondurile APIA.
 Vizualizări articol: 1808 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Scoaterea la licitaţie a terenurilor de păşunat, “trântită” de PSD, cu riscul ca fermierii să piardă fondurile APIA0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei