Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 61 (6771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9761 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6567 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Punct nevralgic

Deputatul Ioan Balan cere eliminarea inechităţilor din legea salarizării

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Deputatul liberal de Suceava Ioan Balan acuză actuala coaliţie de guvernare că a promovat şi susţinut o lege a salarizării care aduce în societate profunde inechităţi.

Mai mult, parlamentarul liberal spune că parlamentarii majorităţii PSD-ALDE au avut ocazia să corecteze erorile din legea salarizării în cursul săptămânii trecute, dar au tratat totul într-un mod specific, cu superficialitate.

„Aş vrea să amintesc atitudinea PSD-ALDE cu privire la dezbaterea legii de corectare a legii strâmbe a salarizării. Cum poţi să dezbaţi serios, aplicat, o lege de o asemenea importanţă în numai câteva zeci de minute? Parcă pentru a fugi de ochii opiniei publice şi ai reprezentaţilor mass-media, liderii Camerei Deputaţilor au înghesuit această lege pe ordinea de zi şi i-au acordat un timp de dezbatere de 10 minute. Mai mult decât atât şi în cele câteva minute în care s-a dezbătut legea de modificare a salarizării, parlamentarii au împiedicat opoziţia să-şi susţină propunerile de corectare a legii”, a precizat Ioan Balan.

Deputatul PNL de Suceava şi-a exprimat indignarea despre faptul că cea mai defavorizată categorie de bugetari, dascălii, a fost băgată în mocirlă şi mai mult.

„Nu a contat deloc faptul că noi, cei din PNL, propusesem amendamente cu privire la cea mai înjosită categorie profesională din sectorul public, cea de dascăli. Nu a contat faptul că acestora li s-au promis majorări salariale de la 1 iulie 2017, de la 1 ianuarie 2018 şi nici în luna martie nu vor avea venituri reale, bani în mână, mult mai mulţi decât anul trecut. Nu a contat faptul că printr-o eroare dascălii au fost aruncaţi la coada salarizării din sectorul public, fiind mai prost plătiţi decât profesii cu studii medii sau chiar personal fără calificare. Nu a contat că mii de profesori abandonează anual şcoală, pentru că, deşi iubesc elevii, din leafa de mizerie nu-şi pot achita nici măcar facturile la timp. Pentru PSD şi ALDE nu a contat nici faptul că dascălii, după ce că sunt cel mai prost plătiţi bugetari, primesc lefurile şi cu o nepermisă întârziere. Nu a contat nici faptul că, de săptămâni de zile sindicatele din educaţie stau la uşile miniştrilor să spună necazurile din educaţie şi nici măcar nu sunt băgate în seamă”, a completat Ioan Balan.

Parlamentarul sucevean crede că aleşii PSD-ALDE trebuiau să dea dovadă de un minim de decenţă şi să-şi recunoască greşeala, şi împreună cu parlamentarii opoziţiei, cu reprezentanţii sindicatelor, cu reprezentaţii societăţii civile trebuiau să discute, să dezbată şi să corecteze toate erorile din Legea salarizării.

„Din păcate, nici măcar nu au intenţionat să facă acest lucru, iar rezultatul este unul dezastruos pentru tot sistemul public de salarizare: majorările salariale pentru medici nu sunt pentru toţi medicii; dascălii au rămas în continuare cei mai săraci angajaţi; funcţionari sau poliţişti sunt discriminaţi între ei, deşi fac aceeaşi muncă”, a concluzionat Ioan Balan.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Deputatul Ioan Balan cere eliminarea inechităţilor din legea salarizării.
 Vizualizări articol: 1431 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Deputatul Ioan Balan cere eliminarea inechităţilor din legea salarizării0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Daca maine ar avea loc alegerile locale pentru functia de primar al municipiului Suceava, pe cine ati vota?

Marian Andronache – Alianța Dreapta Unită
Cătălin Axinte - AUR
Lucian Harșovschi – PNL
Andrei Neșculescu – S.O.S.
Vasile Rîmbu – PSD
Teodora Munteanu - independent

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei