Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 16 mar 2018 - Anul XXIII, nr. 61 (6771)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9764 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,6687 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

Pe lângă lege

Consilier local din Broşteni, găsit în conflict de interese

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Gheorghe Bălan, fost consilier în deliberativul din Broşteni, a fost găsit în conflict de interese. În plus, el este acuzat şi de fals în declaraţii de către reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI).

Potrivit unui comunicat remis de această instituţie, Gheorghe Bălan, în calitate de consilier local, „a iniţiat proiectul de hotărâre, a participat la dezbaterea, votarea şi adoptarea proiectului de hotărâre privind menţinerea contractului de închiriere (încheiat între Consiliul Local Broşteni şi Asociaţia Crescătorilor de Animale <Ciobănaşul> Broşteni), devenit ulterior Hotărâre a Consiliului Local”.

Reprezentanţii ANI au explicat şi care sunt aspectele legale eludate de Gheorghe Bălan.

„La data adoptării Hotărârii Consiliului Local, persoana evaluată deţinea funcţia de membru fondator şi vicepreşedinte în cadrul asociaţiei, având astfel posibilitatea să anticipeze beneficiul rezultat în urma prelungirii contractului, respectiv încasarea subvenţiilor APIA pentru campaniile 2012 şi 2013, încălcând astfel dispoziţiile art. 70 din Legea 161/2003, coroborate cu dispoziţiile art. 46 din Legea nr. 215/2001, precum şi cu art. 77 din Legea nr. 393/2004”, au arătat cei de la ANI.

Articolul 70 din Legea 161/2003 spune următoarele: „Prin conflict de interese se înţelege situaţia în care persoana ce exercită o demnitate publică sau o funcţie publică are un interes personal de natură patrimonială, care ar putea influenţa îndeplinirea cu obiectivitate a atribuţiilor care îi revin potrivit Constituţiei şi altor acte normative”, în timp ce articolul 77 din Legea 393/2004 stipulează următoarele aspecte: „Consilierii judeţeni şi consilierii locali nu pot lua parte la deliberarea şi adoptarea de hotărâri dacă au un interes personal în problema supusă dezbaterii”.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Consilier local din Broşteni, găsit în conflict de interese.
 Vizualizări articol: 1454 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Consilier local din Broşteni, găsit în conflict de interese0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Consideraţi Legea antifumat în spaţiile publice o măsură bună?

Da
Nu
Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei